Taşeron İşçilere ve Emeklilere Bakan Müezzinoğlu’ndan Müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren konularda açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerle ilgili sürecin uzun zamandır netleşmemesi üzerine gelen sorulara ve emeklilerin promosyonları ile ilgili sorulara Bakan Müezzinoğlu tarafından cevap verildi.

Taşeron işçilerin uzun zamandır kadroya geçebilmek için beklediklerini bildiklerini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Taşeron işçilerin kadroya alınmasının hükümet tarafından vatandaşa söz olarak verildiğini ve kendilerinin bu zamana kadar verdikleri sözleri her zaman yerine getirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, bu konudaki çalışmaların da aslında çoktan tamamlanacağını ancak ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı sürecin çalışmaları yavaşlattığını ve öncelikleri başka alanlara kaydırdığını vurguladı.

15 Temmuz darbe girişimi ve terör olaylarının ülkemizde son 6 ayın adeta heba olmasına neden olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu; hükümet ve devlet olarak bütün güçlerinin ve bütün konsantrasyonlarının bu alana kaydığını açıkladı. Taşeron işçilerle ilgili çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, işçilere müjdeli haberi 2017 yılı içerisinde vermeyi planladıklarını söyledi.

Kadroya geçme hayali olan taşeron işçilerin durumunu çok iyi bildiklerini ve kendilerini anladıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerden bir müddet daha sabretmelerini isteyerek; ortaya çıkacak sonuçtan memnun olacaklarını vurguladı.

Emekli Promosyonu Başbakan’ın Önünde!

Emeklilerin promosyonları ile ilgili soruya da cevap veren Bakan Müezzinoğlu, hükümet olarak her zaman emeklileri baş tacı ettiklerini belirtti. Promosyon konusundaki çalışmaların tamamlandığını ve bu çalışmaların Başbakan Binali Yıldırım’a sunulduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, müjdenin Başbakan Binali Yıldırım tarafından verileceğini belirtti.

Emeklilerin maaş promosyonlarının kısa vadede açıklanacağını ve 2017’nin ilk aylarından itibaren bu paraların emeklilerin ellerine geçeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, emekliler müjdeyi vermiş oldu.