Emekli Promosyonu Belli Oldu: Hangi Emekli Kaç Lira Promosyon Alacak?

Emekli vatandaşların yıllardır beklediği promosyon ücretleri nihayet açıklandı. Kamuoyunda dolaşan rakamların aksine emekliler için belirlenen promosyon ücretleri maksimum 450 lira olarak belirlendi.

Bugün Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamayla emekli vatandaşların bankalardan alacakları promosyon ücretleri kamuyu ile paylaşıldı. Başbakan tarafından açıklanan bilgilere göre emekli maaşı bin Türk Lirası’nın altında bulunan vatandaş, maaş aldığı bankadan 22017 yılının ilk iki ayı içerisinde 300 Türk Lirası promosyon ödemesi alacak. Ödeme tek seferde müşterinin maaş hesabına yapılacak.

Maaş Arttıkça Promosyon Ücreti de Artıyor!

Emekli maaşı bin Türk Lirası ile 2 bin Türk Lirası aralığında olan vatandaş; maaş aldığı bankadan 375 Türk Lirası meblağında promosyon ücreti alacak. Emekli aylığı 2 bin Türk Lirası üzerinde olan emekli vatandaş ise promosyon ücreti olarak tek seferde 450 Türk Lirası alacak.

Alınan ücretler karşılığında emekli vatandaş maaşını bahse konu bankadan 3 yıl boyunca edinmek durumunda kalacak. Vatandaş bu süre dahilinde maaş aldığı bankayı değiştiremeyecek.

Yıllarca çalışmış, emek vermiş ve sigorta primi yatırarak emekli olmuş vatandaşlarımızın aldığı aylık ücretlerin düşüklüğü herkesin malumu. Bunun üzerine bir de yıllardır beklenen promosyon ücretlerinin bu denli düşük açıklanması emeklilerde hayal kırıklığına neden oldu. Emekli vatandaşlara yıllardır söylenen “promosyon ücretlerinin artırılması için bankalarla pazarlık yapıldığı” söyleminin altı doldurulamadı.

Çalışma Bakanlığı tarafından yürütülen promosyon pazarlık sürecinde 3 bakan değişikliği yaşandı. Bakan Faruk Çelik zamanında başlayan bankalarla promosyon görüşmeleri, Bakan Süleyman Soylu döneminde de devam etti. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Mehmet Müezzinoğlu olması ile devam edilen pazarlıklar hemen hemen başladığı seviyelerden neticelendirildi. Emekliler promosyon ödemelerini 2017 yılının ilk 2 ayında tek seferde maaş hesapları üzerinden çekebilecekler.