Emekli Promosyonlarına Zam Kapıda!

Emekli promosyonlarının miktarlarında özel bankaların da katılımı ile birlikte artış meydana gelecek. Şu an 450 Türk Lirası olan promosyonlar, sonrasında 600 ve 900 Türk Lirasına kadar çıkmadı beklenmekte.

3 kamu bankasına ek olarak 3 özel bankanın da katılım sağlaması rekabet ortamının oluşmasını sağladı. İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank’ın da sektöre giriş yapması piyasaların alevlenmesine neden oldu. Belirlenen promosyon değerinin üzerine kadar çıkmak isteyen bankalar, emekli vatandaşları ellerinden kaçırmak istemiyorlar. Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre promosyonların ilk olarak 600 Türk Lirasına sonrasında 900 Türk Lirasına çıkması beklenmekte. Yetkililer belirlenen yeni promosyon miktarlarının çok yüksek olduğunu ancak bankaların belirtilenin üzerinde promosyon vermelerinin mümkün olduğunu belirtmektedir.

Vatandaşlara bu sayede çok güzel fırsatların kapısı açılmış olacak. Emekliler promosyonda en fazla rakamı veren bankaları tercih edecekler. İmzalanan belgelere göre Nisan ve Mayıs aylarında ödemeler devam edecek olup, en geç Mart ayında hesaplara yatırılmaya başlanacak. Bankalar belgeleri imzaladığında, en geç Mayıs ayına kadar ödemeleri yapmak zorunda kalacaklar.

Promosyon isteyen emekli vatandaşlar, ilk olarak emekli aylıklarını hangi bankadan alacaklarına karar verip, seçtiklerini bankaya giderek 3 senelik sözleşmelerini imzalamaları gerekmektedir. Sonrasında tercih ettikleri bankaya 2 adet elektrik, telefon gibi faturalarını kendiliğinden ödeme talimatları verilip, bunun için herhangi bir para ödemeyecekler. Bunlara ek olarak kredili mevduat hesabı açtırılması yahut kredi talep etmeleri gerekmektedir. Aylıkları 1000 Türk Lirasından az olanlara en az 300 Türk Lirası, 1000 ile 2000 arasında aylık alanlara 375 Türk Lirası, 2000 ve üstünde aylık alanlara 450 Türk Lirası ödenecek. Emekli maaşının miktarı farketmeksizin vatandaşlar istedikleri atmden ücretsiz bir şekilde promosyonları çekebilecekler. Yani emekli vatandaşlardan hesap işletim fiyatı talep edilmeyecek. Eğer vatandaşın tercih edeceği bankada hesabı mevcutsa yine aynı şekilde gerekli belgeler imzalanıp, işlem adımları takip edilecek.