Esnek Hesap Limitleri Kredi Notunu Etkiler Mi?

Bankalarda hesabı olan çok sayıda insan bulunmaktadır. Bu insanlar için bankalar tarafından bir esnek hesap belirlenmektedir. Bu hesap acil durumlarda nakit ihtiyacınız olursa ve hesabınızda paranız yoksa para çekmenizi ve ihtiyacınızı karşılamanızı sağlar. En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de esnek hesap limitlerinin kredi notunu etkileyip etkilemeyeceğidir.

Bu hesapların belli bir limiti bulunmaktadır. Bu limitler genelde müşterilere sorularak belirlenmektedir. Bu hesap sayesinde hesabında para olmayan kişiler nakit çekerek işlemlerini yapabilirler. Esnek hesap limitleri kredi notunu etkilemektedir. Az bir miktar bile olsa eğer hesapta kalırsa bu durum kredi notunuzu etkileyecektir. Bu hesaplarda unutulan eksi bakiyeler genelde insanlara sorun çıkarmaktadır. Bu eksi bakiyeler yüzünden bankalar size kredi vermeyecektir. Yani eğer banka tarafından size kredi verilmiyorsa bunun sebebi kredi notunuz ise esnek hesabınızla ilgili bir sorun olabilir. Yani bu hesaba sahip olmanız kredi kartınızın olması ile aynı yere çıkmaktadır. Esnek hesaptaki eksi limitiniz aslında sizin kredi kartı borcunuzla aynı sayılmaktadır. Yani bu durumda kredi kartınız kredi notunu etkilediği gibi esnek hesabınız da etkileyecektir.

Esnek hesaplarınızı ödememeniz durumunda faizin işleyeceğini unutmamalısınız. Uzun süre ödenmeyen hesaplardaki faiz ücreti de oldukça fazla olacaktır ve ödemeniz zor bir hale gelecektir. Bu sebeple eğer bu hesabı kullanıyorsanız, kullandığınız paranın yerine düzenli olarak ödeme yapmaya özen göstermelisiniz.