Tapu Devrinde Online Döneme Geçiliyor

BIST Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, yaptığı açıklama ile birlikte artık tapu devirlerinin borsada online olarak yapılabileceğini aktardı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, Borsa İstanbul’da artık konut satılmasını istediklerini aktarırken, online ve mobil aplikasyonlar ile birlikte sertifika üzerinden tapu devrinin yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını aktarırken aynı uygulamanın tarım arazileri içinde uygulanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

BIST Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın yaptığı açıklama, borsada yeni bir dönemin habercisi niteliğinde. Menkul kıymetlerin artık Borsa İstanbul üzerinden alım-satım işleminin gerçekleşmesi için çalışmalar yaptıklarını aktaran Karadağ, yeni uygulama ile birlikte tüm menkul kıymetlerin hazırlanacak aplikasyonlar eşliğinde hızlı bir satış işlemi göreceğini, bunun da emlak sektörüne bir canlılık katacağını aktardı.

Vodafone Türkiye’nin sponsor olduğu ve Capital ile Ekonomist dergilerinin öncülük yaptığı CEO Club Finans Zirvesi’nde söz alan BIST Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, tapu takas sistemi ile birlikte bürokratik engel olmadan, online aplikasyonlar eşliğinde sertifika transferi ve devri yapılabilmesi için gündem oluşturduklarını, önemli bir yol katettiklerini aktarırken, yapılacak olan bu değiştirme ve iyileştirme çalışmalarının sektöre önemli bir hız katabileceğini aktardı.

Türk ekonomisinin sahip olduğu sağlam temellerin tüm dünya finans sektörünce farkında olduğunu dile getiren Karadağ, büyüme anlamında doyuma ulaşıldığını dile getirirken, bankacılık parametreleri ile birlikte ekonomiye ilave kaynak oluşturma hedefinde olduklarını aktardı. Hem orta, hem de uzun vadede sermaye piyasalarında yer alacak olan menkul kıymetlerin hem yatırımcılara, hem şirketlere konforlu imkanlar sunulacağına dikkat çekti.