DenizBank’tan Devlet Katkılı Konut Hesap

Sberbank Grubu kuruluşu olan Deniz Bank 1938 yılından bu yana hizmet vermektedir. Denizcilik sektörüne finansman sağlamak adına kurulmuş Deniz Bank bir devlet bankasıdır. 

Sberbank Grubu kuruluşu banka “Konut Hesap’la birikimleriniz, ilave %20 devlet katkısı ile büyüyor.” sloganıyla müşterilerine birikim yapma fırsatı sunuyor. Ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlayacak %20 devlet katkısı sağlayan bu birikim hesabı için DenizBank Şubelerini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. 

Konut Hesabı sahibi olup birikim yapmak isteyenler için ön koşul TC vatandaşı olmak. Ayrıca tamamı size ait olmayan bir konutunuz yok ise (07.04.2015 tarihinden önce) Konut Hesap açabilirsiniz. Vadesiz mevduat hesabınızdan ya da DenizBank kredi kartınızdan düzenli birikim talimatı verebilirsiniz.
3 yıl vade ile açılan hesap aksi bir talimatınızın olmaması durumunda vade sonunda otomatik olarak yenilecektir. 
Üç aylık veya aylık olarak ödeme imkânınız bulunmaktadır. Aylık ödeme yapmak isterseniz 263,95 TL ile 2.639,5 TL arasında bir tutar belirleyebilirsiniz. Üç aylık düzenli ödeme seçeneğinde ise 791,85 TL ile 7.918,50 TL arasında belirlediğiniz bir tutarda ödeme yapabilirsiniz. Ödeme tutarınızı yada kart numaralarınızı vade içerisinde değiştirebilirsiniz.  
İlgili yıla ait Konut Hesabınızın birikmiş faizi yıl dönümlerinde ana paranıza ilave olacaktır. 
Ödemeler düzenli şekilde gerçekleşmediği durumlarda belirlenen minimum tutar ödendiğinde kısmi tahsilat gerçekleşmiş olur. Kısmı tahsilatta banka tarafından ‘düzenli ödeme’ olarak işlem görür.
Daha sonraki yıllarda, dönem başlarında belirlenen faiz oranı üzerinden paranıza faiz işlenmeye devam eder. Ayrıca DenizBank, dört büyük özel bankanın 1 yıl vadeli mevduat hesapları için belirttiği en yüksek faiz oranının ortalamasının TL’de %0,50 üzerinde olmasını taahhüt eder.
Konut Hesap ise sadece TL cinsinden açılabilir.

Devlet Katkısını İptal Eden Durumlar ise;

Aylık ya da üç aylık düzenli ödemelerde yılda bir kereden fazla ödeme aksatmamış olmanız gerekmektedir. Bir yılda ikiden fazla hesabınızdan para çekmeniz durumunda da devlet katkısından yararlanamazsınız. Ayrıca ödeme gecikmesi ve de hesaptan para çekilmesiyle birlikte kalan bakiyenin, yatırılması gereken minimum tutarlarının toplamından az olması durumunda da devletin %20 olarak sağladığı katkıdan hesap sahibi yararlanamaz. 

Devlet Katkısına Başvuru Koşulları ise;

Hesap kurallarına uygun şekilde minimum 3 yıl boyunca birikim yapmanız gerekmektedir. 07/04/2015 tarihi ve öncesinde tamamı kendine ait konutu bulunmayan kişiler bu katkıdan yararlanabilirler.
Konut edinim tarihindeki anapara birikimi devlet katkısı hesaplanmasında esas alınır. Hesaba eklenen faizler devlet katkısı hesaplanırken anaparaya dahil edilmemektedir. Ayrıca devlet katkısı birikim tutarının %20’sini ve de azami tutar olarak ise 15,837 TL’yi geçmeyecektir.