100 Milyar Denildi, 130 Milyar Teklif Geldi!

Dünyanın iki büyük çip üreticileri, birbirlerini satın alma yarışına girdi. Broadcom’dan Qualcomm’a verilecek teklifin 100 milyar Dolar düzeyinde gerçekleşmesi beklenirken, firma resmi teklifini bugün açıkladı.

Dünyanın en büyük iki çip üreticisi konumunda olan Broadcom ve Qualcomm, zirvede yalnız kalmanın peşine düştü. Broadcom, Qualcomm’u satın almak adına uzun süredir bir kamuoyu yoklaması yapıyordu. Firmanın vereceği teklifin 100 milyar Dolar düzeyinde olması tahmin edilirken, Broadcom kozunu sağlam tutup, teklifini yükseltti.

Resmi olarak gerçekleştirilen satın alma teklifi bugün gün içerisinde gerçekleşirken, Broadcom’dan Qualcomm’u satın almak için verilen teklif tam 130 milyar Dolar olarak kayıtlara geçti. Satın alma işleminin gerçekleşmesi halinde teknoloji dünyasının tanık olduğu en büyük değerdeki satın alma olurken, teklif kapsamında hisse başına 70 dolar ödeme yapılması sunuldu.

Teklif iddiaları ilk olarak 2 Kasım 2017 tarihinde ortaya atılmıştı. Bu tarihde Qualcomm’un hisse başı değerleri 55-60 Dolar arasında geziyordu. Broadcom tarafından verilen teklif ise bu hisse değerinin yüzde 28’i kadar fazlasına, yani tam 70 dolara tekabül ediyor.

Qualcomm, bu arada NXP’in satın alınması için sunduğu 38 milyar Dolarlık teklif ile oluşan akıbet de resmi teklifin sunulması ile birlikte kesinleşti. Broadcom, NXP’in Qualcomm tarafından satın alınması ya da alınmaması halinde teklifinin geçerli olacağını vurguladı.