48 İle Toplamda 143 Yeni Otel!

Bu yılın ocak ile ekim dönemleri arasında Türkiye Otelciler Birliği tarafından toplamda 48 şehirde 22 bin 81 yataktan oluşan 143 yeni otel projesinin teşvik belgesi aldığı açıklandı.

Konaklama sektöründe gerçekleşene yatırımlarda yavaşlama meydana geldiğini açıklayan Türkiye Otelciler Birliği , Anadolu yakasında gerçekleşen yatırımlarda önemli oranda artış meydana geldiğini, İstanbul ile Antalya’nın en çok otel yatırımı yapılan iki il olarak kayda geçtiğini bildirdi.

Son 2 senelik süreçte yeni yatırımlardan önemli oranda pay alımına devam edildiğini bildiren Türkiye Otelciler Birliği,  Van konaklama yatırımlarının yeni gözdesi olduğunu, Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan Yatırım Teşvik Belgeleri kapsamındaki verilerin Türkiye Otelciler Birliği  tarafından toplandığını, bunun sonucunda da bu yılın ilk 10 aylık döneminde 48 ilde 143 yeni otel projesinin teşvik belgesi aldığını bildirdi. Yeni yapılacak yatırımlarda harcanacak tutar ise 2 milyar 337 milyon Türk Lirası olacak. Geçen senenin aynı aylarında toplamda 46 şehirde 153 tane otel projesi 2 milyar 564 milyon Türk Lirası değerinde yatırım teşviki almıştı. Bunun sonucunda ise proje sayısında yüzde 6,5 oranında düşüş meydana geldi. Benzer şekilde yatırım miktarında da yüzde 8,8 oranında düşüş oldu. Şehirler bazında inceleme yapıldığında ise Antalya toplam 16 yeni otel projesiyle 1. Sırada bulundu. İkinci sırada yer alan şehir İstanbul olurken, devamında ise Trabzon, Muğla, İzmir yer aldı. İstanbul’da 15 proje, Trabzon’da 12 proje, Muğla’da 10 proje, İzmir’de ise 6 proje bulundu.