Alman Devi İflasını İstedi!

8 binden fazla çalışanı, 122 adet uçağı bulunan Air Berlin, iflasını verdiğinin bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Almanya’nın ikinci en büyük, Avrupa’nın ise yedinci en büyük uçak firması olan Air Berlin, 2008 yılından bu zamana kadar geçen süreçte yaşadığı tüm ekonomik sıkıntılar ile daha fazla başa çıkamayarak iflasını verdi.

Air Berlin havayou firması, gün içerisinde iflas ettiğini duyurdu. 8 bin 481 adet çalışanı ve 122 adet uçağı bulunan Air Berlin firması, 2016 yılı içerisinde 29 milyon yolcu taşımayı başarmıştı. 2008 yılından bu yana geçen süreçte şirketin sürekli olarak zarar ettiğini ve edilen zararlara artık daha fazla dayanılamayacğaının belirtilmesi ile iflas ettiğini duyuran firma, Almanya kamuoyunda bir şok yaşattı.

Lufthansa’dan sonra Almanya’nın en büyük ikinci havayolu firması olma özelliğini taşıyan Air Berlin, sahip olduğu 122 adet uçak ile birlikte iflas ettiğini duyurdu. 1978 yılında kurulan firma, Avrupa genelinde de en büyük yedinci firması olma özelliğini taşıyan firma, 2008 yılından bu yana geçen süreçte yaşanan ekonomik sıkıntılar ile daha fazla başa çıkamayarak iflas ettiğini bildirdi.

Şirketin en büyük ortaklarından bir tanesi olan Etihad’ın Air Berlin’e kaynak aktarımı yapamayacaklarını belirtmesi üzerine iflas ettiğini duyuran firma, toplamda 1,2 milyar Euro tutarında bir borca sahip. Bilet sahibi olan yolcuların mağdur olmamaları adına uçuşların bir süre daha devam edeceğini bildiren firmaya federal hükümet tarafından da geçici bir kredi verilecek.

Air Berlin firması, geçtiğimiz yıl içerisinde 780 milyon Euro zarar ederken yılı toplam 3 milyar 790 milyon Euro’luk ciro ile kapatmıştı.