Almanya’da Ekonomi Kötüye Mi Gidiyor? Bir Toplu İşten Çıkartma Daha!

Almanya’da geçtiğimiz haftalarda Deutsche Bank, 70 bin civarındaki personel sayısının yüzde 50’lik kısmının işten çıkartılacağı yönünde bir açıklama yapmıştı. Yakın dönemde Siemens de 6 binden fazla kişiyi işten çıkarttı. Şimdi ise işten çıkartma haberi Almanya’da enerji devi olan Uniper’den geldi.

Almanya’da enerji sektöründe hizmet veren firmalar arasında önemli bir konuma sahip olan Uniper, en az 2 bin kişinin işten çıkartılacağı konusunda açıklama yaptı.

Hem Almanya’da, hem de Avrupa’da enerji konusunda önemli bir konumda bulunan E.ON, enerji üretimiyle enerji ticareti yapan bölümlerini ayırmış ve isim değişikliği yaparak Uniper olarak çalışma hayatına devam etme kararı almıştı. Alınan bu radikal karar sonrasında Uniper’den bir de flaş karar geldi. Sahip olunan personel sayısını azaltacağını duyuran firma, en az 2 bin kişinin işten çıkartılacağını duyurdu.

Hem Alman basınında, hem de Avrupa basınında büyük bir ses getiren bu haber ile şirkete tepkiler yükselirken, 2 bin kişinin işten çıkartılması şirketin yüzde 14’ünün işten çıkartılması anlamına geliyor.

Haberler sonrasında açıklamalarda bulunan Uniper Mali İşler Direktörü, işten çıkartılacak olan personel sayısının 2 bin kişide sınırlandırıldığını, bu rakamın ilerleyen süreçlerde artabileceğini, konu hakkında işçi sendikaları ile görüşmeler yapıldığını ve sendika temsilcileri ile anlaşmanın sağlandığını ifade etti.

2016 yılında yaptığı açıklamada personel sayısında azaltmaya gideceğinin ilk sinyallerini veren Uniper, 2018 yılının son ayına kadar tasarruf planlarını uygulamaya devam edecek. 400 milyon Euro’luk tasarruf hedefinde bulunan firma, harcamalar için kemer sıkmak ile birlikte personel sayısında önemli bir düşüş yaşatacak.