Altının Onsu 1100 Dolara Kadar Geriler!

Dünyanın en iyi altın tahmincilerine göre altında değer kaybı sürecek. Oversea – Chinese Banking Corp. (OCBC) ve ABN Amro Group NV tarafından yapılan tahminlere göre altının onsu 1100 dolara kadar gerileyecek.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimi kampanya sürecinde yarışı her daim Hillary Clinton’ın önde götürmesi ile altın adeta “altın çağını” yaşamıştı. Seçim sürecinde kamuoyu araştırmacılarının anketleri ve iyimser tahmincilerin etkisiyle onsu bin 337 dolara kadar çıkan altın, seçimi Donald Trump’ın kazanması ile birlikte çöküş sürecine girmişti.

Amerikan Doları’nın son 1 aylık zaman diliminde hızla yükselmesi altını büyük oranda geriletti. Akabinde Fed Başkanı tarafından “görece yakın” bir tarihte faiz artırımı gelebileceğinin söylenmesi; faiz geliri olmayan altının yatırımcısını Amerikan Doları’na yöneltti.

Fed Başkanı tarafından yapılan açıklama ile birlikte altın, Amerikan Doları karşısındaki değer kaybını daha da artırarak geçtiğimiz hafta ons başına bin 172 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu noktadan sonra dolardaki gevşeme ile birlikte biraz toparlanan altının onsu hali hazırda bin 190 seviyesinde seyrediyor.

2017 Altın İçin Parlak Geçmeyecek!

Uzmanlara göre 2017 yılı altın için parlak bir yıl olmayacak. Aralık ayındaki Fed toplantısından faiz artırım kararı bekleyen ekonomistler, bu kararın gelmesi durumunda altının daha da gerileyeceğini düşünüyorlar. Kısa ve orta vadede Amerikan Doları’nın faiz artırımı kararı sonrasında tekrar yükseliş eğilimine girebileceği düşünülürken; başta altın olmak üzere bütün değerli metallerin de değer kaybedeceği düşünülüyor.

Altının ons fiyatı uzmanlara göre 2017 yılı içerisinde bin 100 dolara kadar gerileyebilir. Yatırımcıları bu konuda dikkatli olmaya çağıran uzmanlar, birikimlerinin tamamını altında değerlendiren halkın da, yatırımlarını çeşitlendirmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Bu sayede herhangi bir yatırım aracındaki kayıp, diğer yatırım aracındaki kazanç ile giderilebilir.  

Döviz kuru , Ekonomi verileri Dolar kuru , Euro kuru , günlük kur , altın fiyatı , piyasalar kredi faiz oranları , kredi faizleri , en uygun kredi , düşük faizli kredi , krediler , araç kredisi , taşıt kredisi , otomobil kredisiev kredisi , konut kredisi , ihtiyaç kredisi , bireysel kredi , faizsiz kredi , mortgage , güncel faizler , banka faiz oranları , güncel haberler ve en yeni haberler ‚e her zaman www.kredihaberi.com üzerinden ulaşabilirsiniz.