Bayramda Vatandaş Kredi Kartına Yüklendi, Bilanço 4,1 Milyon TL!

Bankalararası Kart Merkezi tarafından Ramazan Bayramı döneminde yapılan kredi kartı harcamalarına dair bilançoyu açıkladı. Sadece Ramazan Bayramı Arife Günü’nde 1,8 milyar Türk Lirası tutarında harcama yaptık!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göz atıldığında, sadece arife günü içerisinde 1,8 milyar Türk Lirası tutarında kartlı ödeme gerçekleştirilirken, geride kalan 4 gün içerisinde yapılan ödemelerin yarısı, ilk günden gerçekleşmiş oldu.

Bankalararası Kart Merkezi, 24 ila 27 Haziran tarihleri arasında yapılan kartlı ödemeler konusunda bir açıklama yaptı. Arife günü 1,8 milyar Türk Lirası tutarında harcama yapılırken, toplam 4 günlük süreçte yapılan harcamalar 4,1 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

2016 yılının Ramazan Bayramı dönemine oranla yurt dışı harcamalarında azalma yaşanırken, yurt içi harcamalarında da önemli bir artış yaşandı. Yapılan harcamaların büyük bir kısmının market, akaryakıt ve giyim sektörleri arasında paylaştırıldığı da gözlerden kaçmadı.

4,1 milyar Türk Lirası tutarındaki toplam ödemelerin, yaklaşık 2 milyar Türk Lirası tutarındaki kısmı market, akaryakıt ve giyim sektörüne gerçekleşti. Market harcamaları, toplam kredi kartlı ödemelerin yüzde 21’lik kısmını oluştururken, akaryakıt ve giyim sektörleri de yüzde 14’lük kısmı elinde tuttu. Toplam ödemelerin yarısına tekabül eden bu üç sektörü de yüzde 8’lik oran ile yemek ve çeşitli gıda sektörleri takip etti.

2016 yılına göre oranlama yapıldığında ise en büyük artış yüzde 31’lik oran ile yemek sektöründe gerçekleşti. Yemek sektörünü yüzde 24’lük arış ile giyim sektörü takip ederken, yüzde 21’lik artış ile gıda sektörü ve yüzde 18’lik artış ile market sektörü de en fazla artış gösteren sektörler arasındaki yerlerini aldılar.