Benzin Zammı ve Motorin Zammı Hız Kesmiyor Yarın Yeni Zam Var!

Hemen her hafta yapılmaya başlanan benzin zammı ve motorin zammı bu haftayı da boş geçmedi. Haftanın son işlem gününde akaryakıta zam haberi geldi. Dolar kurundaki aşırı değerlenme, akaryakıt fiyatlarını son 2 ayda adeta patlattı.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından dün yapılan açıklamada, bugünden geçerli olmak üzere otogaz fiyatlarına 4 kuruş zam yapılacağı belirtilmişti. Henüz 2 Ocak’ta 10 kuruş dolayında zamlanan LPG fiyatlarına gelen artışın şoku atlatılmadan bir zam haberi de benzin ve motorin için geldi.

Benzine 14 Motorine 12 Kuruş Zam!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın (PÜİS) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre yarından geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarında artış bekleniyor. Benzin zammının 14 kuruş olarak beklendiğinin belirtildiği açıklamada, motorin zammının ise 12 kuruş olarak ön görüldüğü deklare edilmiştir.

Kasım ayı başından bu yana sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları; nakliye maliyetlerinin artması nedeniyle diğer ürünlere de zam olarak yansıyor. Kasım ayı başından bu yana benzine 4, motorine ise 3 kez zam yapılmıştı. Yarın geçerli olması beklene zammın, benzin için son iki ayda uygulamaya konulan 5. zam olacağı, motorin için ise 4. zam olacağı kaydediliyor.

Kasım ayı başından bu yana aradan geçen 2 aylık süreçte benzine yapılan zamların toplam meblağı 55 kuruşu geride bıraktı. Motorine yapılan zamların tutarı da bu süreçte 45 kuruşun üzerine çıktı. Kasım ayının 14’ünde 1 depo benzin alan vatandaşın cebinden, yarın 1 depo benzin alması durumunda yüzde 12 dolayında daha fazla ücret çıkacak. Deposunu 300 Türk Lirasına dolduran bir vatandaş için bu oran ekstra 36 lira zam demek. Kasım başında 300 liraya dolan 1 araç deposu yarından itibaren 336 liraya dolabilecek.