BKM Açıkladı! Kartla Yapılan Ödemeler 73,9 Milyar Lira

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2018 temmuz dönemine ilişkin verileri açıkladı. Buna göre temmuz döneminde banka kartı ve kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin tutarı 73,9 milyar lira oldu.

Banka kartı ve kredi kartlarıyla yapılan ödeme tutarı temmuzda 73,9 milyar lira oldu. Bu tutarın kredi kartlarıyla olan kısmı 65 milyar lira olurken, banka kartlarıyla olan kısmı ise 8,9 milyar liraya tekabül etti.

Büyüme oranları kapsamında değerlendirme yapıldığı zaman banka kartlarıyla yapılan ödemelerde geçen seneye göre yüzde 40 olurken, kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde bu oran yüzde 21’e tekabül etti. Toplam kartlı ödemeler incelendiği zaman ise son zamanların en yüksek büyüme performansını göstererek geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23 yükseldi.

İnternetten yapılan kartlı ödemeler ise her geçen gün artış gösteriyor. Buna göre temmuz döneminde internetten yapılan kartlı ödemeler 13,9 milyar lira olurken, geçen senenin aynı dönemine göre de yüzde 35 oranında yükseldiği gözlemlendi. Geçen senenin aynı döneminde internetten yapılan kartlı ödemeler toplamın yüzde 16’sına tekabül etti. Bu da geçen seneye göre yüzde 18 artış gösterdi.

Sektörel olarak internetten yapılan kartlı ödemeler incelendiği zaman ise yüzde 16 ile kamu ve vergi ödemeleri 2,19 milyar lira, yüzde 15 ile hava yolları 2,05 milyar lira oldu. Yüzde 13 ile seyahat acenteleri 1,82 milyar lira, yüzde 11 ile elektronik eşyalar 1,46 milyar lira, yüzde 6 ile hizmet sektörleri ise 0,89 milyar liraya tekabül etti.