Borsa İstanbul Toparlanmaya Başladı Mı?

Türkiye’nin uluslararası ilişkileri son dönemlerde oldukça hareketli geçiyor. İran ile imzalanan yerel para birimleri üzerinden ticaret anlaşmasının piyasaya olumlu etki yaratması beklenirken Amerika ile yaşanan vize krizi borsanın dün sert bir düşüş yaşamasına sebep oldu. Lakin Borsa İstanbul bugün dünki kaybını telafi etmeyi başardı.

Dün öğlen saatlerinde 100 bin bandının altına gerileyen Borsa İstanbul, tepki alımları sonrasında dünü 101 bin 209 puan bandından tamamlamıştı. Bugün ise günü yüzde 2,07’lik yükseliş ile kapatan Borsa İstanbul 103 bin 394 puana ulaşmayı başardı.

Bir önceki günün kapanışına oranla 2 bin 95,99 puanlık artış yaşamayı başaran BIST 100 Endeksi’ne paralel olarak Borsa İstanbul’da gün içerisinde toplam 5,3 milyar Türk Lirası tutaırnda işlem gerçekleşti. Dün büyük düşüş yaşayan bankacılık endeksi bugün yüzde 2,48’lik değer kazancı yaşarken, holding endeksi de yüzde 2,56’lık değer kazanımı ile dünün kayıplarını telafi etmeyi başardı.

Tüm sektörler arasında en çok getiri sağlayan sektör yüzde 4,17 ile orman, kağıt, basım sektör endeksi oldu.

IMF tarafından açıklanan Türkiye’nin 2017 ve 2018 yıllarındaki büyüme beklentilerinin oldukça iyi düzeyde yukarı yönlü revizesi sonrasında toparlanmaya başlayan Borsa İstanbul gün içerisinde 103 bin 575,97 puana kadar yükselmeyi başardı.