CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’den Ekonomiye Dair Önemli Açıklamalar!

2 Aralık Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) alınan kararlar yine Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz Perşembe günü kamuoyu ile paylaşıldı. Ekonomi Profesörü, CHP İzmir milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke EKK kararlarını değerlendirdiği bir yazılı açıklama yayımladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptığı yazılı açıklamada EKK kararlarının “hayal kırıklığı yarattığını” belirtti. Açıklanan kararların sorunları çözmek yerine daha da büyüteceğini savunan Böke; sorunlara reformist çözümler bulmak yerine kamunun batık kredileri üstlenmesi gibi absürt bir çözüm yoluna gidildiğini ifade etti.

Daha Yasalaşmadan Delinen Bütçe Yaptılar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, hükümetin negatif manada bir ilke daha imza attığını savunarak; hali hazırda görüşmeleri devam eden 2017 yılı bütçesinin daha yasalaşmadan delinmeye başlandığını vurguladı. “EKK kararlarında açıklanan esnafa 250 milyar Türk Lirası tutarında kredi sağlanmasında oluşacak batık kredilerin nasıl tolere edileceğine” yönelik soruya Başbakan Binali Yıldırım tarafından verilen cevabın; daha şimdiden 2017 bütçesinin delineceğini ortaya koyduğunu ifade eden Böke, batık kredileri hazinenin üstlenecek olmasının gelecek yıl ki bütçenin daha yasalaşmadan delinecek olması anlamına geldiğini belirtti.

EKK kararlarında dikkat çeken diğer bir ayrıntı olan 500 bin kişiye “toplum yararına işlerde” istihdam sağlanacak olmasının ise seçim yatırımı olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, bu kişilerin daha önce de yaşandığı gibi seçimin hemen ardından işsiz bırakılarak hayal kırıklığına sürükleneceklerini iddia etti. EKK kararlarının toplumda büyük bir beklenti ile beklendiğini ancak her zamanki gibi beklentilerin karşılığını bulmadığını ifade eden Böke, hükümetin ekonomik sorunları tespit etmede ve dolayısıyla da çözmede derin sıkıntıları olduğunu savundu.