Dolar Yerinde Saymaya Devam Ediyor

Satıcıların dolar satmaya başlaması ile birlikte 3,5570 Türk Lirası seviyesine gerileyen dolar, 2016 yılının Eylül ayından bu döneme kadar geçen süreç içerisindeki en dar bandı yakaladı. 

Yatay bir seyir izleyerek haftaya başlangıç yapan Dolar / Türk Lirası kuru, gün itibariyle satıcıların devreye girmesi sonrasında tekrar 3,5570 Türk Lirası seviyesine kadar geriledi. Güne ilk etapta 3,5880 Türk Lirası seviyesindne başlangıç yapan Dolar kuru, devamında satıcıların dolar satışı gerçekleştirmeye başlaması ile birlikte düşüşe geçerek günü 3,5570 Türk Lirası seviyesinden kapatmayı başardı.

Dolar’a karşı değer kazanmaya başlayan Türk Lirası, aynı zamanda Euro kuru karşısında da değer kazanmaya devam ediyor. Güne ilk etapta 3,9980 Türk Lirası seviyesinden başladıktan sonra gün içerisinde 3,9680 Türk Lirası seviyesine kadar inmeyi başardı.

Dolar Bandı Gittikçe Daralıyor!

En son 2016 yılının Eylül ayında bu denli dar bir bantta seyreden dolar / Türk Lirası kuru, erken işlemler ile birlikte yüzde 0,3 oranında gerileme yaşayarak son bir haftanın en düşük seviyesine ulaşması ile birlikte yaşadığı kayıpları geri almayı da başarmış durumda. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen Döviz Swap İhalesi’en sunulan teklif ile birlikte Pazartesi günü 1,5 milyar dolar’a gerilemeyi başaran dolar, 26 Nisan 2017 tarihinden bu yana olan en düşük seviyeye kadar gerilemeyi başarmış oldu.