Dubai Merkezli Fon, Türk İlaç Devine Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor!

Son zamanlarda dünya genelinde gelişen ülkelerde büyük satın almalar gerçekleştiren en önemli kurumlar arasında yer alan Abraaj Group, Bloomberg International’e bilgi veren iki kaynağa göre bir Türk ilaç şirketi olan Sanovel’e yatırım yapma hedefinde.

Bloomberg International’e bilgi veren iki farklı kaynak, son dönemlerde dünya genelinde önemli yatırımlara imza atan en büyük kurumlar arasında yer alan Abraaj Group’un Türk ilaç şirketi olan Sanovel’e yatırım yapmak için hazırlık yaptığını ifade etti.

Dünya genelinde toplamda 13,6 milyar dolarlık varlık yönetimi gerçekleştiren ve merkezi Dubai’de yer alan Abraaj Group, Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret’ten azınlık hissesi satın almayı planlıyor. Bloomberg International’e bilgi veren kaynaklar, görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu, müzakereler sonrasında anlaşmanın olup olmayacağı için henüz bir ön görünün bulunmadığını ifade ettiler.

Özellikle antibiyotik, astım ve enfeksiyonlara karşı ilaç üretimi gerçekleştiren Sanovel’de Ahmet Toksöz ile Zafer Toksöz, eşit hisse sahibi. Şirketin internet sitesi üzerinden elde edilen bilgilere göre, yılda 300 milyon kutuluk ilaç üretim kapasitesine sahip olan Sanovel, Türkiye ilaç üreticileri arasında en büyük ilk 10 ilaç üreticisi içinde yer alıyor.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası tarafından açıklanan verilere göz atıldığında ise, geçtiğimiz yıl toplamda 2,23 milyar kutuluk ilaç tüketimi gerçekleştirilen Türkiye, bu alanın pazarında 7 milyar dolarlık satış rakamı ile dünyanın en büyük 16. ilaç pazarı olma özelliğini de taşıyor. 2016 yılı içerisinde kapatılan 536 milyon dolarlık fondan Türkiye’ye yatırım yapmaya devam eden Abraaj, 2017 yılı içerisinde Netlog’dan yüzde 21 oranında hisse satın almıştı. Aynı zamanda Abraaj tarafından yönetilen Anadolu Girişim Sermayesi Fonu da yine 2017 yılı içerisinde Biletall.com’dan azınlık hisse satın alımı gerçekleştirmişti.