Elektronik Para İhraç Listesine PTT’de Eklendi!

690 sayılı KHK çerçevesinde OHAL kapsamında yayınlanan elektronik para ihraç eden kuruluşlar listesine PTT de eklendi. Bu düzenleme ile birlikte PTT’nin, artık Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan izin almadan faaliyet göstermesinin önü açılmış oldu.

Düzenlenen kararname ile birlikte Sermaye Piyasası Kanunu‘nun çerçevesinde ve gayrimenkul sertifikasının ihracına ilişkin olarak yeni düzenlemeler de gündeme gelmiş oldu. Türkiye’de yaşanan kişiler internet üzerinden yurt dışında kaldıraçlı işlem ve benzeri araç işlemleri yapılması halinde, ilgili internet sitesine erişim tamamıyla engellenecek.

Olağanüstü Hal kapsamında yayınlanan, 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte PTT, elektronik para ihracı yapabilen kuruluşlar listesine eklenerek Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan izin almadan faaliyet göstermesine ortam yaratıldı.

Yapılan bu düzenleme ile birlikte PTT, artık BDDK’dan izin almadan faaliyet gösterebilecek ve elektronik para ihracı gerçekleştirilebilecek. PTT’ye uygulanmasına ilişkin detaylar ise BDDK tarafından belirlenecek. BDDK ise yapacağı denetim sonrasında PTT’nin kanun kapsamında gerçekleştirdiği ödeme hizmeti sunma ya da elektronik para ihraç etme faaliyetlerine geçici olarak durdurma ya da süresiz olarak durdurma uygulaması da yapabilecek.

Aynı zamanda Türkiye’de yaşayan vatandaşların intenet vasıtası ile yurt dışında gerçekleştirecekleri kaldıraçlı işlem ve kaldıraçlı işlemler ile aynı hükümlere tabii olan araç işlemler tespit edildiğinde, bahsi geçen internet sitesine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından erişim engeli getirilecek.