İMO Bursa Başkanından İnşaat ve Konut Sektörü Değerlendirmesi

Türkiye ekonomisi ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan İMO Bursa Başkanı Mehmet Albayrak, inşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını, ülkemizdeki döviz kuru dalgalanmaları ve faiz oranı artışlarından en çok etkilenen sektörlerinde başında da inşaat sektörünün geldiğini söyledi.

İnşaat ve konut sektörünün geçen senenin rakamlarını yakalayabilmesi için inşaat yapı maliyelerinin artışına karşı fiyatlarda indirim yoluna gidildiğini söyleyen Albayrak, enflasyonla mücadele kampanyalarının satışlara hareketlilik getirdiğini, Bursa da dahil olmak üzere çok sayıda şehirdeki konut projelerinin ertelendiğini, mevcut durumdaki konut projelerinin maliyet artışlarından etkilenmeden sonlandırılmaya çalışıldığını, bunu görmekte de konut satış istatistiklerinin yardımcı olduğunu söyledi. Son zamanlarda meydana gelen dalgalanmalardan sonra kısmi önlemler alındığını söyleyen Albayrak, ekim dönemi konut satışlarında hareketlenmelerin gözlemlendiğini, Bursa’da bu yılın ekim döneminde toplamda 5 bin 481 konut satışı gerçekleştiğini, bu rakamlarla Bursa’nın Türkiye’de 5. Sırada yer aldığını, geçen senenin aynı döneminde yapılan konut satışının 4 bin 295’e tekabül ettiğini söyledi.

Nilüfer ilçesinde yeni yapılaşmanın devam ettiğini söyleyen Albayrak, yatırım değeri en yüksek yerlerde birinin de Nilüfer olduğunu, konut alıcılarının Bursa’da öncelikli tercihleri arasında yer aldığını söyledi. Ekim döneminde ilk defa satışı yapılan konut sayının 2 bin 906’ya tekabül ettiğini söyleyen Albayrak, ikinci el konut satış rakamlarının ise 2 bin 512’ye tekabül ettiğini söyledi.