Katılım Sigortacılığı Hız Kesmeden Büyümeye Devam Ediyor!

Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde konuşma yapan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, yerli ve yabancı konuklara katılım sigortacılığı hakkında önemli bilgiler sundu. “700 Yıllık Bir Başarı Hikayesi” başlıklı oturumda konuşma yapan Sincek, Türkiye’de faizsiz fonların 5,5 milyar Türk Lirası’na ulaştığını ifade etti.

Faizsiz bankacılık (katılım bankacılığı) sektörünün yakaladığı ivme katılım sigortacılığı sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde konuşma yapan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Sincek, Türkiye’deki faizsiz fon büyüklüğünün 5,5 milyar Türk Lirası’na ulaştığını ifade etti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Küresel Katılım Finans Zirvesi’nde “Hem Kazan, Hem Kazandır! 700 Yıllık Bir Başarı Hikayesi” başlıklı oturumda konuşma yapan Sincek, katılım sigortacılığının global düzeyde 20 milyar dolarlık bir işlem hacmine ulaştığını, aynı zamanda Türkiye’de de önemli bir potansiyel barındırdığını ifade ederken, bu finansal güç sayesinde Türk ekonomisinin tansiyon dengesinin sağlandığını kaydetti.

7 Yılda Pazar Payı Yüzde 7’yi Geçti!

2003 yılında Türkiye’de bireysel emeklilik sisteminin (BES) hayata geçirildiğini hatırlatan Sincek, faizsiz emeklilik fonlarının sisteme 2010 yılı itibariyle kazandırıldığını, 10 Kasım 2017 tarihli veriye göre 5,5 milyar Türk Lirası’na ulaşan fon büyüklüğünün, pazarda sahip olduğu payın da yüzde 7,19’a çıktığını ifade etti.

Faizsiz fonların 2010 yılından bu yana geçirdiği süreçte oldukça ciddi bir büyüme ivmesine sahip olduğunu ifade eden Sincek, 2017 yılının başlarında otomatik katılım bireysel emeklilik sisteminde faizsiz fonu tercih eden katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünün yüzde 63’lük dilime tekabül ettiğini, emeklilik pazarında da faizsiz fonun sahip olduğu gücü gösterdiğini kaydetti.

Önümüzdeki dönemde Türkiye’de katılım sigortacılığının daha büyük bir sektör haline geleceğini kaydeden Sincek, bu durumun doğrudan sermaye girişinde de bir artış yaratacağını, özellikle Malezya ve Körfez ülkelerinden yurt dışı yatırımlarında da artış görüleceğini kaydetti.