KDV İçin Yapılan Düzenleme Önümüzdeki Aylarda Tamamlanacak

Hükümet, gerek yatırım konusunda, gerek istihdam konusunda gerekse üretim konusunda istihdamı çoğaltmak amacıyla bir takım çalışmalar yürütürken aynı zamanda KDV konusuna da el attı.

TİM toplantısında ihracatçıların şikâyetlerini dinleyen Maliye Bakanı konu hakkında söz konusu KDV sisteminin şuanda uygulanabilir bir durumda olmadığını, bu konu hakkında da çalışmalar başlattıklarını ve önümüzde birkaç ay içerisinde çalışmalarda sona gelineceğiniz ifade etti.

Hükümet tarafından, ülkedeki hem üretimi, hem istihdamı, hem de yatırımı çoğaltabilmek amacıyla bir takım çalışmalar yürütülmesinin yanı sıra KDV konusu içinde bir takım düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılarak, KDV sistemi üzerinde de bir takım çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Ağbal toplantı esnasında konu hakkında yaptığı açıklamalarda, KDV sisteminin, tüketimde vergilendirme yapması gerektiğini ifade edere, şuanki kanunun daha çok yatırımı, üretimi, ihracatı ve işletmeleri vergilendiren bir hal üzerine olduğu belirtti. KDV üzerine gerçekleştirilen düzenlemeler hakkında Türkiye İhracatçıları Birliği’nin tüm şikayet ve isteklerini dinleyeceklerini dile getiren Naci Ağbal, düzenlemeler kapsamında birçok sivil toplum kuruluşları ile toplantılar gerçekleştirilmeye başlandığına da dikkat çekti. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından ise elde edilen veriler ve bilgiler doğrultusunda nasıl bir yol izleneceğini ve baştan yaratılacak olan KDV sisteminin nasıl olacağına birlikte karar vereceklerini de açıklamalarına ekledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuşmalarında, kendilerinin de bu sistemden hoşnut olmadıklarını ve milyonlarca işletme sahibinin KDV ödemesi gerçekleştirmediğini de ifade etti.