KDV Tamamen Kalkıyor Mu? İşte Maliye Bakanı Ağbal’ın Açıklamaları!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gün içerisinde yaptığı açıklamada, hem ihracat, hem üretim, hem de yatırım alanlarında önemli bir yük oluşturan Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili önemli düzenlemelerin yapılacağını ve KDV uygulamalarının kaldırılması konusunda gündem oluşturulacağını aktardı.

Naci Ağbal tarafından yapılan bu açıklama, üreticiler, yatırımcılar ve satış sağlayanlar tarafından heyecanla kaşılanırken, gelişmeler ise yakından takip edilecek. Katma Değer Vergisi (KDV) uygulamasının kaldırılması konusunda gündem oluşturulacağını belirten Ağbal, KDV’yi tüketimi vergilemek konseptinde bir sisteme dönüştürmek için önemli çalışmaların baş göstereceğini belirtti.

Yaz dönemi içerisinde bahsi geçen değişiklik konusunda önemli aşamalar katedileceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir kaç aydır sürekli dile getirdiği KDV hakkındaki şikayetler doğrultusunda bu alanda yapılacak düzenlemer için gündem oluşturulacağını belirtti. KDV oranının yüksek olması ve KDV iade mekanizmasında olan yavaş ilerlemenin de oldukça fazla şikayet konusu olduğunu belirten Ağbal, son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile birlikte yapılan revizyonlar sayesinde iade sürecinin hızlandırıldığını ve kolaylaştırıldığını aktardı.

KDV iade süreci hakkında yapılan iyileştirmeler ile birlikte 2017 yılının hem Ocak, hem de Şubat ayları içerisindeki vergi geliri tahsilat oranlarında önemli bir artış yaşattığını belirten Ağbal, beklenti ve hedeflerin üzerinde bir vergi geliri artışı olduğunu belirtti. Bahsi geçen dönemler içerisindeki vergi geliri hedefinin yüzde 11,3 oranında olduğunu belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan tahsilatın yüzde 12 oranına ulaşarak beklenti ve hedefleri aştığını belirtti.