Cep Telefonu Faturaları İçin Hükümet Tarafından Düğmeye Basıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamasında Bakan Ağbal GSM şirketlerine duyuruda bulunarak hükümet tarafından verilerin indirildiğini, operatörlerin de bunu cep telefon faturalarına yansıtmaları gerektiğini ve burada muhatap alınması gereken kişilerin direkt olarak tüketici olduğunu ifade etti. 

Hükümet yapmış olduğu düzenleme ile mahalle olarak geçen köylerde bakkal, berber ve kahve gibi işletmeleri 3 yıl gelir vergisinden muaf tutma kararı aldı.

Yine söz konusu olan bu mahallelerde her bir evin elektrik ve su aboneliği bulunma mecburiyetini de bir süre erteleme kararı aldı. Torba tasarıyla yürürlüğe girecek olan bu düzenleme sayesinde internet ve haberleşme hizmetleri için geçerli olan özel iletişim vergisinde indirime gidilerek yüzde 7.5’e indirilecek. Yapılan bu indirim de cep telefonu faturalarının düşmesine neden olacak.

Maliye Bakanı olan Naci Ağbal konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamasında cep telefonu operatörü olan şirketlere seslendi. Hükümetin veride indirime gittiğini söyleyen Ağbal, GSM operatörlerinin de bu durumu faturalara yansıtmasını söyledi. Şu aşamada muhatap alınması gereken kişilerin ise direkt olarak cep telefonu kullanıcıları olduğunu da açıklamalarına ekledi.   

Söz konusu düzenlemelerin yer aldığı torba tasarısı geçtiğimiz günlerde Planlama ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Görüşmenin ardından da telekominikasyon ile alakalı olan düzenlemeler kabul edilerek yürürlüğe girdi.