Maliye Açıkladı: Vergi İndirimi Yolda!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün yaptığı açıklamada yakın tarihte ödemelerini düzenli yapan mükellefler için vergi indirimi yapılacağını, konu üzerindeki çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Maliye Bakanı Ağbal, vergisini zamanında ödeyen ve geçmiş döneme ait vergi sorumluluklarını tamamıyla yerine getirmiş olan vatandaşlara vergilerde indirim imkanı getirileceğini açıkladı. Daha önce de bahsi geçen konu için açıklama yapmış olan Ağbal, indirim oranının yüzde 5 civarında olacağını beklediklerini dile getirirken, oranın ne olacağına Bakanlar Kurulu’nda karar verileceğini aktardı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümet cephesinden birikmiş ve mutlak vergi borçları için zamanında temin edilme aşamasında yüksek gayret gösterildiğini aktarırken, mükelleflerin de aynı gayret içerisinde olduklarını dile getirdi. Yapılacak olan indirim düzenlemesi ile birlikte, vergi affı kapsamında ödemelerini düzensiz yapmış olan mükelleflere kolaylık sağlandığı için ödemelerini eksiksiz ve düzenli şekilde yapan mükellefler için de indirim koşulunun gerekli olduğunu aktardı.

Geçmiş dönemlerde yapılan ödemeler için performansı yüksek olan mükellefler için ayrıcalık tanınması gerektiğini dile getiren Ağbal, ödenmesi gerekilen verginin zamanında ödenmemesinin bir suç olmadığını aktarırken, zamanında ödemelerini gerçekleştiren mükellefler için düzenleme yapılmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Maliye Bakanlığı olarak indirimin kimleri kapsayacağını, hangi şartlar gerekeceğini, vergi üzerinden yapılacak indirim oranının ne olacağı konusunda titiz bir çalışma yaptıklarını aktaran Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılacak olan indirim kapsamında hem hükümet cephesini, hem de mükellefler cephesini en ince detayına kadar iincelemeleri ve en sağlıklı kararı vermeleri gerektiğini aktardı.

Yapılacak olan vergi indirimi için ultra büyük ölçekli kurumsal işletmelerin, finans sektöründe hizmet veren işletmelerin şimdilik geri planda kalacağını aktaran Ağbal, bu firmalar için herhangi bir düzenleme ihtiyacının olmadığını dile getirdi. Ön planda tutulacak olan küçük ve orta ölçekli işletmeler için ödeme performansına göre yapılacak olan vergi indirimi konusu, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanıp, Bakanlar Kurulu’na sunularak, indirim oranı belirlenecek.