Kefilsiz Kredi Nasıl Çekilir?

Günümüzde birçok vatandaş acil nakit ihtiyacı hasıl olması durumunda bankalardan kredi başvurusu gerçekleştirmektedir. Bu kredi başvurularında bankalar, başvuru yapan kişilerin hem kredi notlarını, hem de gelir durumlarını büyük bir titizlik ile inceleyerek kredi sonucunu oluştururlar.

Bankalar, kredi başvurusu aşamasında geçmiş dönem hem kredi kartı, hem de kredi ödemelerinizin düzeni doğrultusunda oluşturulan kredi notunuzu inceleyerek, bir kredi notu ortaya çıkartır. Bu kredi notunuz, bankalara kredi kartı ve kredi başvurusu gerçekleştirmeniz halinde bankanın gözündeki değerinizi ortaya koymaktadır. Ödemelerinizi düzenli yaptığınız süre zarfında bankalar kredi notunuzu yüksek tutup, ihtiyacınızın oluşması halinde rahatlıkla kredi çekmenize olanak sağlamaktadır.

Kefilsiz Kredi Nasıl Çekilir?

Eğer bankalardan kredi başvurusu gerçekleştirirken sizden herhangi bir kefil talebinde bulunuyorlarsa, bu durum gelir durumunuzu aşan bir kredi talebinde bulunmanız ya da kredi notunuzun düşük olması olarak yorumlanmaktadır. Bu yüzden, eğer bankalar sizden kefil talep ederse; yüksek maaşlı bir işte çalışan bir birey ya da memur veya emekli kişilerden yardım istemeniz gerekmektedir.

Eğer kimseden kefil olmalarını istemek istemeden bireysel olarak kredi işlemlerinizi halletmek istiyorsanız, bu durumda da bankanıza bir ipotek tesisi gösterilebilecek, size ait olan bir mal sunmalısınız. Bu mal; gayrimenkul, konut, arsa ya da taşıt olabilmektedir. Taşınmaz sınıfına giren her ürünü bankanıza ipotek göstererek kefilsiz ihtiyaç kredisi temin edebilirsiniz.