Koç Holding’e Standard and Poor’s Dopingi!

Son zamanlarda yüksek bütçeli yatırımlar ile gündeme gelen Koç Holding’e bir iyi haber de yurt dışından geldi. Dün akşam itibari ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s’dan (S&P) yapılan açıklamada Koç Holding’in görünümünün yükseltildiği açıklandı.

Standard and Poor’s tarafından yapılan görünüm güncellemesi sayesinde şirketin uluslararası itibarı da yükselmiş oldu. Koç Holding’in görünümünün yukarı yönlü revize edilmesi şirketin mali yapısında gerçekleşen iyileşmelere ve son dönemlerde yapılan yüksek meblağlı yatırımlara bağlanıyor.

Koç Holding’in Yatırım Görünümü Negatif’ten Durağan’a Yükselitildi!

Koç Holding Hollanda’da faaliyet gösteren iştirak kuruluşu aracılığı ile geçtiğimiz ay Pakistan’ın beyaz eşya devlerinden olan Dawlance’ı 258 milyon dolara satın almıştı. Ardından milli tankımız Altay’ın prototipinin tamamlandığının kamuoyuna duyurulması ile herkes Koç Holding’in başarılarını konuşmaya başlamıştı. Bu önemli ve başarılı yatırımlar, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının da dikkatinden kaçmadı.

Uluslararası kredi derecelendirmek kuruluşlarından olan Standard and Poor’s (S&P), Koç Holding’in yatırım görünümünü negatiften durağana yukarı yönlü revize etti. Bu revize sonrasında Koç Holding’in notu; BBB-/Negatif’ten BBB-/Durağan’a getirilmiş oldu.

Standard and Poor’s (S&P), Koç Holding’in görünümünü yukarı yönlü revize ederken; “BBB-“ seviyesinde bulunan notunda ise herhangi bir değişikliğe gitmeyerek, söz konusu notu teyit etmiş oldu.

Hali hazırda Borsa İstanbul’da hisseleri aşağı yönlü hareket eden Koç Holding yatırımcılarının bu gelişme sonrasında nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu.