Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını çözüme kavuşturabilmek adına bankalar tarafından sunulan kredi kampanyaları ile yakından ilgilenmektirler. Bankalar, geçmiş dönemlerde maaş bordrosu, kefil, teminat gibi birçok özel şart sunarken, günümüzde kredi notunuzun belirli bir düzeyde olması, bankaların gözünde oldukça yeterlidir.

Kredi notu, yakın dönemde yaptığınız tüm ödemelerin analizi üzerinden oluşturulmaktadır. Kredi notunu etkileyen en önemli faktörler; kredi kartı borçlarını ödemek ve kredi taksitlerini düzenli ödemektir. Kredi kartı borçlarının asgarisini ödemek, kredi notunuzu yükseltmeyeceği gibi uzun süreli sadece asgari borç ödemelerinde kredi notunuzun düşmesine sebep olacaktır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kefilsiz ve teminatsız kredi çekmek isteyen vatandaşlar, kredi notlarının yükselmesi için çaba sarf ederler. Harcanan bu efor için bilinçli olmak oldukça önemlidir. Eğer kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız ilk etapta borçlarınızı kapatmalı, ya da düzenli ödeme yapabileceğiniz şekilde yapılandırmalısınız. Kredi borçlarınızın ödemenmesi ve tamamen kapatılması ile birlikte güncel dönem hareketlerinize göre kredi notunuz yükselmeye başlayacaktır.

Aynı zamanda telefon faturası, su faturası, elektrik faturası, doğalgaz faturası gibi adınıza kayıtlı faturaları düzenli ödemek; kredi notunuzu yükseltecek etkiler arasında yer almaktadır. Çünkü adınıza kayıtlı olan tüm fatura ödemeleri, Kredi Kayıt Bürosu tarafından mercek altına alınmaktadır.

Kredi notunuzu yükseltmek istiyorsanız, çalıştığınız bankadan düşük tutarlı da olsa bir mevduat hesabı açmak ve bu mevduat hesabına her ay belirli miktarda bir birikim yapmak kredi notunuzun hızlı yükselmesine ortam yaratacaktır.