Maden İhracatında Yüzde 36,77 Artış!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)‚den gelen açıklamalara göre 2017 yılının ilk çeyreğinde ihracatta yüzde 36,67 oranında artış meydana geldi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gerçekleşen ihracatın bu yılın ilk çeyreğini 2016 yılının aynı zamanları ile karşılaştırdığımız zaman yüzde 36,77 oranında artış meydana geldiğini, bu artışla da 1,02 milyar dolar değerine ulaşıldığını açıkladı. İMİD, şuanda açıklanan rakamların Aralık ayındaki hedefi yakalamak için çok güzel bir başlangıç olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, 2017 yılına girerken ihracat konusundaki tahmin ettiklerinin 5 milyar dolar değerinde olduğunu, yaptıkları tüm ihracat planlarının hedefleri yönünde ilerlediğini söyledi.

1,02 dolar değerinde ihracat geliri elde ettiklerini ifade eden Ali Kahyaoğlu, ihracattan elde ettikleri bu gelirin 2014’ten bugüne kadar elde ettikleri ihracat gelirleri arasından en iyi ilk çeyrek geliri olduğunu söyledi. Yüzdelik artış oranının yüksek olması, ihracat gelirinin artması her ne kadar yeterli olsa da artık yeni pazar arayışlarında bulunmaları gerektiğini söyleyen Ali Kahyaoğlu, bu haberlerin çok sevindirici olduğunu, çok mutlu olduklarını dile getirdi. İlk kez ihracat gerçekleştirdikleri ülkeleri sayan Ali Kahyaoğlu, saydığı ülkelerden bazıları; Virjin Adaları, Cibuti, Zimbabve, Aruba vs…

Doğal taşların dış ülkelere satışı hakkında açıklamalarda bulunana Ali Kahyaoğlu, 2016 yılının aynı zamanları ile bu zamanı karşılaştırdığında miktarda yüzde 14,3 oranında artış meydana geldiğini, satışlarda ise yüzde 6,8 oranında artış meydana geldiğini söyledi.  Çin 2014 yılında yaşadığı politik değişikliklerden dolayı inşaat piyasasının durma eşiğine geldiğini, bu sebepten ötürü de stoklarının azaldığını söyleyen Ali Kahyaoğlu, Çin’in bu yılın ilk çeyreğinde 150 milyon dolar değerinde doğal taş satın aldığını açıkladı.