Memurlara Fazla Mesai Müjdesi!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Develet Memurları Kanunu’na tabi olan tüm memurlar için fazla mesai ücreti ödenmesine karar verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmesi öngörülen bir takım işlemlerinden zamanında netice alınması adına Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içersinde yer alan tüm kamu personeline, bundan sonra yaptıkları fazla mesai için ücret ödenecek. Buna dair Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar, resmi gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Alınan karara göre, kamu personellerine ödenecek fazla mesai ücretleri için bir takım şartlar bulunuyor. Belirlenen bu şartlara göre, yapılan fazla mesainin ücreti, çalışma saatleri haricinde fiilen çalışan kamu personellerine ücret ödemesi yapılacak.

Her bir personel için ödenecek olan fazla çalışma saati, bir ayda 50 saati aşmayacak ve mevzu bahis olan her saat için 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda yer alan K Cetveline göre, 1,82 Türk Lirası olarak belirlenmiş olan ücretin 5 misli esas alınarak işlem yapılacak.

Bunların yanı sıra ayrıca, fazla mesai yapan kamu personelleri ile birlikte çalıştığı günü ve sayıları bildiren bir çalışma cetveli hazırlanacak ve hazırlanmış olan bu cetvel, birim amiri ile söz konusu olan personel tarafından imzalanacak. 

Bakanlar Kurulu tarafından alınmış olan bu karara göre, zaten fazla mesai ücreti ödeniyor olan kamu personeline, başka mevzuat hükümlerine göre ayrıca bir fazla mesai ücreti ödenmeyecek. Alınan bu kararın hükümleri ise 1 Mart ila 31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki süreyi kapsıyor.