Merkez Bankası Kredi Kartı Faiz Oranlarını Güncelledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami faiz oranlarında değişikliğe gidildi.

Değişiklik Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Merkez Bankası, Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami faiz oranları hakkındaki tebliğde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik ise Resmi Gazete’de yayımladı.

Türk Lirası Cinsinden Aylık Azami Akdi Faiz Oranı Yüzde 2,02

Yapılan değişiklik kapsamında tebliğin dördüncü maddesinde yer alan Türk Lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,02 olarak revize edildi. Benzer şekilde Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranında da değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik ise yüzde 1,62 olarak açıklandı.

Aylık Azami Gecikme Faiz Oranları Değiştirildi

Yayımlanan tebliğinde 5. Maddesinde de değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik kapsamında Türk Lirası cinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,52 olarak revize edildi. Benzer şekilde yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerin uygulanacak olan aylık azami faiz oranında da revizeye gidildi. Bu değişikliğe göre de bu oran yüzde 2,12 olarak açıklandı.

Merkez Bankası’nın kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami faiz oranları 1 Temmuz 2018 Pazar günü itibariyle uygulanmaya başlayacak. Tebliğin hükümleri ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı tarafından yürütülüyor.