New York Borsasında Sert Düşüşler!

Geçtiğimiz günlerde Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ticaret savaşı New York borsasına olumsuz yönde etki etti. New York borsasının endeks durumlarında son zamanlarda kayıplar meydana gelmeye başladı.

New York Borsasında Sert Düşüşler!

ABD Başkanı Donald Trump’un, Amerika’nın Türkiye’den ithal ettiği alüminyum ile çelik üzerinde uyguladıkları gümrük vergilerini 2 katına yükseltti. Bu durum ise New York borsasına olumsuz yönde etki etti. Geçtiğimiz Cuma günü borsa endekslerinde yaşanan kayıplarda artışlar meydana gelmeye başladı. O gün yaşanan kayıplar ise yaklaşık olarak yüzde 0,7’ye tekabül etti. Aynı zamanda son 4 işlem gününden 3 tanesinde kayıplar oldu.

TSİ Dow Jones Endüstri Endeksi yüzde 1 oranında yani 260 puan düşüş yaşadığını, bunun sonucunda da 25.038 puan seviyesine kadar gerilediğini gözlemledi. Söz konusu düşüş ise 6 haziran tarihinden bugüne kadar görüşen en düşük seviye oldu. Buna ek olarak Standard & Poor’s endeksinde ise yüzde 0,9 oranında yani 26 puan değerinde düşüş meydana geldi. Bu düşüşle de Standard & Poor’s endeksi 2.813 puan seviyesine geriledi. Benzer şekilde Nasdaq Teknoloji Endeksi de yüzde 1,3 oranında yani 103 puan düşüş yaşadı. Her iki endeks verileri ay başından bugüne kadar incelendiği zaman ise en düşük seviyeleri gördüklerini gözlemlendi.

Donald Trump’ın uzun dönemdir Amerika’nın yakın müttefiki ve güçlü bir NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı ticaret anlaşmazlığı başlatması hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzmanlar, bunun New York borsasında Amerikalı yatırımcılar için fazlasıyla endişe uyandırdığının göstergesi olduğunu söylediler.