PTT 200 Milyonluk Döviz Bozdu, TL’ye Bir Destekte PTT’den: Döviz Bozdurana Kargo İndirimli!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş), 172 milyon Amerikan Doları’nı ve 20 milyon Euro’yu Türk Lirası’na çevirdiğini açıkladı. Kurum bunla da kalmadı; döviz bozduran vatandaştan komisyon almayacağını, PTT Kargo ve PTT Avm alışverişlerinde indirim sağlanacağını açıkladı.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) yaptığı açıklamada; “Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, Türk Lirası’na dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın” şeklinde çağrı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına tam destek verdiklerini ve 200 milyona yakın dövizin Türk Lirası’na çevrildiğini vurguladı. Bununla da kalmayan PTT, dövizlerini Türk Lirası’na çeviren vatandaşlardan herhangi bir komisyon almama kararına vardı. Ayrıca döviz bozduracak müşterilere yüzde 10 kargo indirimi uygulanacak. Döviz bozduran vatandaşlar, ePttAVM.com üzerinden seçili ürünlerde yapacakları alışverişlerde de yüzde 5 indirim olanağına kavuşacaklar.

Türk Lirası’na Destek Çığ Gibi Büyüyor!

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan çağrı sonrasında; Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF), Borsa İstanbul (BIST), Diyanet İşleri Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve daha pek çok kuruluş ya döviz rezervlerini Türk Lirası’na çevirmiş, ya da bundan sonra yapacakları işlemler ile ihalelerde Türk Lirası kullanma kararı almışlardı.

Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan kampanyaya vatandaştan da yoğun destek gelmesi üzerine, geçtiğimiz hafta 3,60 seviyesine kadar tırmanan Amerikan Doları hali hazırda 3,36’ya kadar gerilemiş durumda. Ayrıca yine geçtiğimiz hafta 3,83 düzeyini gören Euro, hali hazırda 3,6242 seviyesinden işlem görüyor. Dev kurum ve kuruluşlardan Türk Lirası’na destek gelmesi döviz baskısını ekonominin üzerinden bir nebze olsun kaldırırken, döviz borcu bulunanlar da rahatlamış oldu.