Sağlık Turizminde Hedef Gelir 1,5 Milyar Dolar

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye’yi sağlık ve tıbbi sebeplerle ziyarette bulunanların sayısı 2013 ile 2017 dönemleri arasında toplamda 1 milyon 852 bin 975 olarak açıklandı. Sağlık ve tıbbi sebeplerden ötürü Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısı son 5 senelik süreçte yüzde 62 oranında yükseldi ve geçen sene 433 bin 292’ye ulaştı. Söz konusu rakam 2013 senesinde 267 bin 461 olarak açıklanmıştı.

Ülkemizi sağlık turizmi kapsamında ziyarette bulunanların sayısı bu senenin ilk yarı döneminde 274 bin 62 olarak kayıtlara geçti. Ülkemizin sağlık turizminde son 5 senelik süreçte elde ettiği gelirde de önemli oranda yükselme gözlemlendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, sağlık turizminin Türkiye için gelişim potansiyeli en yüksek olan turizm çeşitlerinde biri olduğunu, ülkenin kitle turizminden elde ettiği başarıyı katma değeri yüksek turizm türleri ile zenginleştirme kapsamında önemli adımlar attığını, hem 100 Günlük İcraat Programı hem de Kültür ve Turizm Bakanı’nın açıklamaları kapsamında sağlık turizminde çizilen vizyon turizm sektör temsilcileri olarak kendilerini motive ettiğini söyledi.

Geçen sene Türkiye’ye tıbbi tedavi nedeniyle ziyarette bulunan yabancı ziyaretçilerden elde edilen gelirin 1 milyar dolar seviyesine yükseldiğini söyleyen Bağlıkaya, sağlık turizminde elde edilen gelirin bu sene içerisinde de yükselmeye devam ettiğini, geçen sene ile kıyaslama yapıldığı zaman yaklaşık olarak yüzde 17 oranında artış meydana geldiğini, bu senenin ilk yarı döneminde turizm sektöründe meydana gelen yükselme ile birlikte tıbbi tedavi amaçlı gelen ziyaretçilerden elde edilen turizm gelirinin 1,5 milyar dolar seviyesine yükselmesini beklediklerini söyledi.