Sanal Para Birimi Bitcoin Rekor Seviyelere Ulaştı

Sanal Para Birimi olarak bilinen Bitcoin’in değeri 2,230 dolar seviyesinin üzerine yükselerek rekor seviyelere ulaştı.

İnternetin devletsi ve bağımsız para birimi olarak tanınan Bitcoin’in değeri, TSİ 22.30 itibari ile dün 2,235 dolara kadar yükselerek, tarihin en yüksek rekorunu kırdı. Şuanda Bitcoin’in piyasa değeri 36,5 milyon dolar civarına ulaştı.

Yaşanan bu gelişmeler ile bugün Bitcoin’in piyasa değeri yüzde 9’u aşarak, 2017 yılının en başından itibaren yaklaşık olarak 124 civarında bir artış yaşadı.

Yalnızca sanal ortamda dijital yollarla tüketilebilen param birimi Bitcoinin değeri, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşanan siyasi belirsizlikler ve dünya çapında yaşanıyor olan siber güvenlik kaygıları sebebiyle hafta sonunu 2 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak kapatmıştı.

Uzmanlar, dünya çapında siber saldırı olarak yayılan ve dijital aygıtları negatif yönde etkileyen WannaCry virüsüne çekerek, söz konusu olan virüsün, kullanıcıların dosyalarına şifre oluşturduğunu ve bu şifreyi açmak için de bu virüsü oluşturup yayan kişilerin 500 dolar değerinde Bitcoin istediklerini anlattılar. Bu sebeple şuanda sanal para birimi olan Bitcoin’in değerinin bu denli çok arttığını da açıklamış oldular.

Ayrıca uzmanlar açıklamalarında, geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devleri başkanı olan Donald Trump hükümetine karşı bazı yatırımcılarda gerçekleşen negatif güven ortamına da değinerek, yaşanan bu olumsuz gelişmelerin de Bitcoin’ine olan talebi arttırarak değerini etkilediğini de belirttiler.

2008 yılı içerisinde sanal para birimi olarak ortaya çıkmış olan Bitcoin’in, geçen yıldan beri neredeyse 100 milyon kişi tarafından kullanılarak, internet alışverişlerinde bir ödeme aracı olarak kabul edildiği tahmin ediliyor.