Sigorta Nedir? Sigorta veya Kaskodan Hasar Parası Nasıl Alınır?

Sigorta, meydana gelebilecek zararların maddi kaygılarını ortadan kaldıran anlaşmalı bir sözleşmedir. Bu anlaşma gereğince, kişi düzenli olarak sigorta firmasına ‚prim‘ adı verilen ödemeyi gerçekleştirir. Sözleşmede geçerli olan maddeler dahilinde kişinin uğradığı ekonomik kayıplar muhatap firma tarafından karşılanır

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası, ülkemizde trafiğe çıkan her araç sahibinin yaptırmak zorunda olduğu bir poliçedir. Bu poliçe uygulanan araç üzerinde değil, kaza anında karşı tarafa verdiğiniz maddi ve bedensel  hasarları  güvence altına alır. Ülkemizde zorunlu olduğu gibi bu sigortayı yaptırmamanın da büyük cezaları bulunmaktadır.

Kasko Nedir ?

Kasko, yapılması zorunlu olmayan sigorta türüdür. Bu sigorta öncelikli olarak sizi ve aracınızı güvenceye alır. Aracınızın başına gelen kaza, çalınma gibi durumlarda sizi mağdur etmeyip masrafları tamamıyla karşılayan sigortanın adıdır.

Kasko Ne İçin Gereklidir?

Kasko sizin için bir güvencedir. Aracınızın çalınması, kazalar, doğal afet sonrasında görebileceğiniz maddi hasarlar gibi mağdur kaldığınız durumlarda kasko tüm masraflarınızı karşılamaktadır. Bununla kalmayıp teknik arızadan kaynaklanan yolda kalma durumunuzda, çekici ve bakım hizmetleri , kaza sonrasında araçta bulunan kişilerin yaralanma durumlarında, hastane masrafları gibi birçok masraf kasko sigortanız tarafından karşılanmaktadır.

Kaskodan Hasar Parası Nasıl Alınır?

Herhangi bir kaza sonrasında aracınızda hasar gören bölgeler tamir edilir, hasar görmüş parçalar yeni parçalar ile değiştirilir. Sonradan aracınıza dahil edilen parçalar ve yapılan tamiratlar araçta değer kaybına yol açar. Aracınızı satmak için fiyat araştırması yaptığınızda beklenilenden daha düşük bir değer karşınıza çıkacaktır. Bu sorun kasko sigortasıyla çözüme kavuşmaktadır. İçinde ‚Araç Değer Kaybı‘ maddesini barındıran sigorta şirketleri ile anlaşarak bu tip durumlarda mağduriyetinizi giderebilirsiniz.