TEKS’ten Sigorta Primlerinin Düşürülmesi Talebi

Sigorta primleri hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gelecek sene için sigorta priminin 182 Türk Lirası yükseldiğini, bu yükselişle 882 Türk Lirasına ulaştığını, işçi ve işveren üzerindeki sigorta yükünün gelecek sene hafifletilmesi gerektiğini ifade etti.

Asgari ücrete bağlı olarak her sene sigorta primlerinde artış meydana geldiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, buna bağlı olarak da esnaf ve sanatkarın bellerinin önemli ölçütte büküldüğünü söyledi. Bağ-kur’lu esnaf ve sanatkarların 2016 senesinde ödedikleri sigorta primlerinin tutarının 568 Türk lirasına tekabül ettiğini söyleyen Palandöken, söz konusu rakamın geçen sene 613 Türk Lirasına yükseldiğini, bu sene ise en düşük sigorta prim ücretinin 700 Türk Lirasına tekabül ettiğini belirtti. Gelecek sene için sigorta priminde 182 Türk Lirası artış meydana geldiğini söyleyen Palandöken, bu artışla birlikte de 882 Türk Lirası sigorta primi ödemesi yapılacağını, esnaf ve sanatkarların söz konusu ödemeleri yapmakta bir hayli zorluk ve sıkıntı çektiklerini, hem kendi sigorta primi hem de yanlarında yer alan işçilerin sigorta primleri esnaf ve sanatkarların bellerini önemli ölçütte büktüğünü söyledi. Konuyla ilgili hızı bir şekilde düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Palandöken, hükümetin konuya el atması gerektiğini, esnaf vatandaşlara kolaylık sağlanması gerektiğini, işçi ve işveren üzerindeki sigorta yükünün gelecek sene hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Bu sene meydana gelen ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenenlerin esnaf ve sanatkarların olduğunu söyleyen Palandöken, esnaf ve sanatkarların ekonominin yapı taşı olduğunu söyledi.