Turkcell 3 Yılda 13 Milyar TL’lik Yeni Yatırım Yapacak!

Turkcell, gelecek 3 yıllık süreç içerisinde hem yurt içinde, hem de yurt dışında toplam değeri 13 milyar Türk Lirası’na tekabül eden ilave yatırımlar gerçekleştirecek.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in bugüne ve geleceğe dair planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Son 3 yıllık süreç içerisinde şirketin elde ettiği cironun yüzde 21 ila yüzde 23’ünün aralığındaki kısmını yatırım yaptıklarını ifade eden Terzioğlu, gelecek dönemde de yüzde 18’e tekabül eden kısmının yatırım olarak yapılacğaını ifade etti.

Yatırımların önemli bir kısmının Türkiye’de yapılacağını belirten Terzioğlu, bir kısmının da yurt dışında olacağını, 3 yıllık üsre içerisinde yapılacak yatırımların yaklaşık 13 milyar Türk Lirası’na tekabül edeceğini ifade etti.

Gelir Büyüme Hedefi Yükseltildi!

Terzoğlu, yaptığı açıklamalarda Turkcell’in 2020 yılındaki gelir büyüme hedefini de yüzde 14 ila 16 aralığına yükselti. 2017 yılında elde edilen gelir artışının yüzde 23,4 oranında olduğunu hatırlatan Terzioğlu, 2018 yılı için koyulmuş hedefe, 2017 yılından ulaşmıştı. Bu yıl için şirketin belirlediği gelir büyüme hedefi yüzde 13 ila 15 aralığında iken, faiz amortisman ve vergi öncesi kâr rakamları için de yüzde 33 ila 35 aralığında bir hedef olduğunu kaydetti.

Gelir büyümesi açısından, Dünya’nın en büyük piyasa değerine sahip olan 100 telekom şirketinin dikkate alınarak bir değerlendirme yapıldığını belirten Terzioğlu, 2017 yılında elde edilen rakamlarla birlikte bu listenin en tepesine yerleşildiğini belirtti. Turkcell hariç pazar büyümesinin yüzde 12 seviyesinde olduğunu vurgulayan Terzioğlu, Turkcell’in de dahil edilmesi halinde pazar büyümesinin yüzde 16 seviyesine ulaştığını ifade etti.