Yeni Yatırım Araçları Geliyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek iki farklı yeni yatırım aracının kazandırılması ile birlikte yastık altında biriktirilen altınların ekonomiye destek sağlayacağını aktardı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi alanında yol katedilmesi için özgüvenli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu çalışmalar kapsamında iki yeni yatırım aracının Türk ekonomisine kazandırılması ile birlikte vatandaşların yastık altında biriktirdikleri altınları ortaya çıkartacağını aktardı.

Yapılacak olan iki yeni yatırım aracının, altın hesaplarına olan rağbetin olumlu bir yükseliş göstermesinden yola çıkılarak gerçekleştirildiğini belirten Şimşek, bahsi geçen yastık altı altınlarının ekonomiye kazandırılması, hem ülke ekonomisine, hem de vatandaşların birikimlerine destek sağlayacağını aktardı. Yeni yatırım araçları ile birlikte vatandaşların biriktirdikleri altınlardan getiri sağlamak amacıyla güvenli gördükleri bu sistemlerden faydalanacaklarını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu durumun Türkiye ekonomisine önemli bir ivme kaandıracağını da  belirtti.

Yastık Altında 2 bin 200 Ton Altın Var!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, vatandaşların yastık altı olarak tabir edilen şekilde biriktirdikleri altınlarının en az 2 bin 200 ton civarında olduğunu belirti. Bu miktar, 100 milyar Amerikan Doları seviyesine tekabül ediyor. Bahsi geçen yeni sistemleri le birlikte bu altınların ekonomiye kazandırılması oldukça önemli bir ivmelenme yaratacağını aktaran Şimşek, önümüzdeki süreç içerisinde altın yatırımı yapacak varandaşların, yapacakları bu yatırımları bankalar vasıtası ile gerçekleştirmesinin ülke ekonomisinin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 

Altın hesap uygulamalarına başlayan bankaların, yastık altında yer alan altınların bir kısmını ülke ekonomisine kazandırmayı başardığını belirten Şimşek, bu oranın yeterli olmadığını düşündükleri için yeni bir uygulama üzerinde olduklarını aktardı.