5.000 Euro’ya Volkswagen Otomobil!

İki yeni model ile otomobil piyasasına giriş yapacak firmalar, yeni otomobil modellerini düşük fiyatlardan satmaya başlayacaklar.

İlk olarak Asya otomobil pazarı hedef alınan söz konusu planda, Volkswagen otomobil fiyatları 5.000 Euro, 8.000 Euro ve 10.000 Euro fiyatları arasında değişiklik gösterecek. İki yeni model ile otomobil piyasasına giriş yapacak firmalar, yeni otomobil modellerini düşük fiyatlardan satmaya başlayacaklar. Skoda ile işbirliğinde bulunan Volkswagen, otomobil satışlarının sonunda elde edilen verilerin değerlendirmesine göre bu planı diğer bölgelerde de uygulamaya sokmayı düşünüyor.

Tata ile sonlanan iş birliğine rağmen Volkswagen, şuanda yer almadığı düşük fiyat grubundaki otomobil üretimine giriş için planlanan programını sürdürüyor. Resmi gazetelerde yayınlanan haberlere göre 2020’de ili yeni modelde belirtilen nitelikler ile piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Marka İsmi Olmayacak

Volkswagen, bu kez otomobil üretimi için grup markalarından biri olan Skoda ile çalışmalarını sürdürecek. Fakat yeni üretilen araçlarda her iki markanın adı da yer almayacak. Söz konusu üretimde araçlarda farklı bir isim yer alacak.

Üretilen bu aracın Hindistan’da 5.000 Euro’dan satılması bekleniyor. Çin’de ise satış fiyatı 8.000 Euro ile 10.000 Euro arasında olacak.

Düşük fiyatlı araç grubunda yer alan bu üretimler için Skoda her sene 400 ile 500 adet arasında üretim yapabilecekken, yeni modellerde de satılması söz konusu.

Tedarikçiler ile ilk görüşmelerin sağlandığını açıklayan Skoda Marka Yöneticisi, yapılan değerlendirme sonrasında kararların verileceğini, kararların neticesinde Çin pazarındaki ortağın FAW’ın olabileceğini söyledi. Ancak şuanda Volkswagen tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.