Bayram Öncesinde Altın Fiyatları Sabit Kaldı

Haftanın son işlem gününde, 9 günlük tatile girmeden önce Kapalıçarşı’da çeyrek altın 232,41 Türk Lirası’ndan, gram altın ise 141,30 Türk Lirası’ndan alıcı buluyor.

Hafta içerisinde petrol fiyatlarında yaşanan kuvvetli düşüş sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan faiz artırımına gitmeme kararı ile birlikte yükseliş yakalayan altın fiyatları, bayram öncesi son iş gününde kazancını koruyarak sabit kaldı.

Hafta içerisinde hem Çarşamba günü, hem de Perşembe günü yüzde 0,3 oranında ons değeri yükselirken, ons başına 1,250,98 dolar seviyesinde yatay seyir hakim oldu. Metalde hafta genelinde yüzde 0,2’lik bir düşüş yaşanırken, üst üste üçüncü hafta kayıp ile kapatılmaya hazırlanıyor.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve enflasyon beklentilerinin gerisinde kalması ile birlikte, FED tarafından uygulanan parasal politikalarda genişlemeye yönelik risk yaşanması ile birlikte doların cazibesi artık alına kaymaya başladı. ABD’nin para biriminin 10 önemli para birimi karşısında yaşadığı seyri gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi’nin yatay seyri ve hafta içerisinde yüzde 0,5’lik kazanç sağlaması, geride kalan 3 hafta içerisindeki düşüşün devam etmesi yönünde bir seyir ortaya koydu.

Spot gümüş için yüzde 0,3’lük bir kazanç yaşanırken, ons başına 16.6003 dolara çıktı. Yüzde 0,6’lık gerileme yaşayan spot gümüş, üçüncü haftasını da kayıpla kapatmaya odaklanmış vaziyette.

Platin’de fazla bir değişme olmayarak ons başına belirlenen fiyat 925.33 dolarda kalırken, Palladyum için yüzde 0,2’lik kayıp ile ons başına değer 886.21 Dolar olarak kayıtlara geçti.