Volkswagen Satışları Düşüşte! Renault 1. Sırada!

2017’nin Ocak ile Ağustos dönemleri arasında yüzde 2 oranında daralma gösteren otomotiv pazarı, hedeflediği satışları yakalamak için indirim, ödemelerden erteleme imkanı, faizsiz kredi ve benzeri gibi kampanyalar başlatarak diğer markaların rekabetlerine sahne oluyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) verilerine göre, bu yılın ilk 8 aylık döneminde otomobil ve hafif ticari araçların toplamında en fazla satışı gerçekleşen marka Renault olarak gerçekleşti. Renault satışları 76 bin 493’e tekabül etti. Aynı zamanda yine söz konusu markanın geçen senenin aynı zamanları ile satışları karşılaştırıldığı zamanda yüzde 5 oranında artış gözlemlendi.

Yüzde 4 oranındaki artış ile otomobil satışlarında 67 bin 451’e yükselen ve zirvedeki yerini koruyan Renault, benzer şekilde hafif ticari araç satışlarını da artırdı. Hafif ticari araç satışları yüzde 14 oranında artarak 9 bin 42’ye yükseldi.

Fiat 2. Sırada!

Toplamdaki otomobil ve hafif ticari araç satışlarında ikinci sırada yer alan marka ise Fiat oldu. Fiat’ın toplam satışı yüzde 15 oranında yükselerek 69 bin 92’ye çıktı. Söz konusu satışların 31 bin 711’i hafif ticari araçları oluştururken, 37 bin 381 tanesi ise otomobillerden oluştu.

Volkswagen Satışları Düşüşte!

2013 yılından bugüne kadar Türkiye’de en fazla satışı olan araçlarda marka incelemesi yapıldığı zaman ise hep ilk sırada yer alan Volkswagen, üçüncü sıraya düştü. Volkswagen 67 bin 530 adet araç satışı gerçekleştirdi. 2017 Ocak ile Ağustos dönemleri arasında Volkswagen satışları geçen senenin aynı zamanlarına kıyasla yüzde 15 oranında düştü.

Satışlarda 4. sırada yer alan marka ise Ford oldu. Aynı dönemlerde Ford 64 bin 393 satış gerçekleştirdi. Ford’un takibinde yer alan markalar ise sırası ile Hyundai, Dacia, Opel, Toyota, Peugeot ve Mercedes-Benz oldu.