Kredi Kartıyla Vergi Borcu Nasıl Ödenir?

Her vatandaş tarafından yılın belirli dönemlerinde ödenmesi gereken bir takım vergiler vardır. Belediyelere ödenen çöp vergileri, emlak vergileri gibi vergiler dışında iş yeri sahipleri için gelir vergisi gibi vergiler için kurumlara gidip, sıra bekleyip vergi ödemek büyük bir zaman kaybı olmaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürürlüğe konulan uygulama ile birlikte artık vergiler kredi kartı ile ödenebiliyor. Lakin bu uygulama içinde de dikkat etmeniz gereken birkaç husus var.

Gelir İdaresi Başkanlığı, kredi kartıyla vergi ödeme seçeneğini sadece online platform üzerinden gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Yani vergi ödemek için vezneye gittiğinizde vergi ödemesini sadece nakit olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kredi Kartıyla Vergi Ödemesi Nasıl Yapılır? 

Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra menüde yer alan e-İşlemler bölümünden ‚İnternet Vergi Dairesi‘ seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Sizi internet vergi dairesine yönlendiren sistemden karşınıza çıkan alanda Şifresiz İşlemler, T.C. Kimlik No ile Giriş, Kullanıcı Girişi ve e-Devlet girişi gibi 4 farklı seçenek yer alıyor.

Bu seçeneklerin üzerine geldiğinizde ödeme yapacğaınız verginin ismini görerek tercihinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi verginin ödemesini gerçekleştireceğinizi seçtikten sonra önce kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Devam eden ekranda cep telefonunuza gelen bir kodu girmenizi isteyen sistem, borcunuzu internet üzerinden ödemenize olanak sağlıyor.