Eski Denge Holding’te Yeni Dengeler Kuruluyor!

Ekim ayında Kurtlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi önemli TV dizilerinin yapımcısı olan Raci Şaşmaz tarafından satın alınan Denge Yatırım Holding, Toma Finance LTD tarafından satın alınacak!

Denge Yatırım Holding adı ile şirketin yüzde 48,5’lik kısmı Raci Şaşmaz tarafından 17 ekim tarihinde satın alınmıştı. Yapılan bu satın alma sonrasında 2,5 Türk Lirası tutarında olan hisse başı değerleri bir anda 10 Türk Lirası’na kadar çıkmış, yapılan yüklü alımlar sebebiyle Borsa İstanbul’un devre kesici sistemleri ile birlikte sürekli olarak işleme kapatılmıştı.

Denge Yatırım Holding’in yüzde 99,99 oranında iştiraki olan Toma Finance LTD, eski ünvanı Pana Holding olan, Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirime A.Ş.’nin yüzde 51’lik hisseini satın alma kararı aldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan yazılı açıklamada, şirketin ortaklarından Toma Finance LTD’nin 16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu Kararı ile birlikte, alanında yetkili olan bir değerleme kuruluşu tarafından yaptırılacak değerleme sonucunu esas almak üzre, belirlenecek bedel üzerinden Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş.’ninin yüzde 51’lik hissesini satın almaya karar verdiği belirtildi.

Açıklanan bu gelişme ile birlikte, Pana Proje ve Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme A.Ş. halka açık durumda değil iken, Toma Finance LTD’ye geçerek, Denge Yatırım Holding’in şirket üzerinde tasarrufta bulunma hakkı oluşuyor.

Raci Şaşmaz’ın Denge Yatırım Holding’i satın alma evresinde hisse senetleri 2,5 Türk Lirası civarında iken, satın alma haberlerinin baş göstermesi ile birlikte hisse başı değerler 10 Türk Lirası’na kadar yükselmiş, volatil seyir sebebiyle Borsa İstanbul’da tedbir ve brüt takas uygulamaları devreye girmişti. Şaşmaz, yüzde 48,5’lik şirket payını 55,4 milyon Türk Lirası tutarında bedel ile satın almış, devam eden süreçte de şirketin ismini Pana Yatırım Holding olarak değiştirmişti.