Tesla’ya 6 Ayda 2 Milyar Dolar Lazım!

Tesla’nın başı dertten kurtulmuyor. Bu ay başında Türkiye’yi de ziyaret ederek Türk insanının gönlünde taht kuran Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, yeni tanıtımlarını yaptığı süreçte halen daha sorunlar ile boğuşmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Tesla Model 3 için yaşanan gecikmeler sebebiyle toplu bir işten çıkartma gerçekleştiren şirket, halen daha bir üretim ivmesi yakalayabilmiş değil. Oldukça ekonomik bir fiyat karşılığında satışa sunulan Model 3 sonrasında yaşanan gecikmeler sebebiyle Borsa’da işlem gören Tesla hisseleri her dakika yaklaşık 8 bin dolarlık değer kaybına ortam yaratıyor. 1 saat gibi kısa bir süre zarfında tam 480 bin dolar kayıp yaşayan Tesla, Semi ve Roadster modeline gösterilen ilgiye rağmen düşüş eğilimine devam ediyor.

Kontak açılması ile birlikte 100 kilometre/saatlik hıza 1,9 saniyede çıkan Roadster modeli ve elektrikli olması sebebiyle başta Wal-Mart olmak üzere birçok perakende birmasının sıraya girdiği Semi’ye gösterilen ilgiye ve taleplere rağmen Tesla yatırımcıları olaya farklı bir pencereden bakıyor.

2018 yılının ortasına kadar 2 milyar Dolar’lık nakit ihtiyacı bulunan Tesla, Model 3 siparişlerinde 35 bin Dolar olan araç ücretinin 1.000 dolar peşinat ile satışa sunma aşamasında yaptığı hatayı Semi ve Roadster modellerine taşımadı. Her çeyrekte 1 milyar dolar kayıp yaşayan Tesla, girdiği çıkmazdan nasıl çıakcağı ise bir merak konusu olmaya başladı.

Roadster için verilecek ön siparişlerde 50 bin dolar peşinat talep edilirken, Semi için verilecek ön siparişlerde 5 bin dolarlık ön ücret yeterli oluyor.