Altın Dünki Düşüşü Telafi Etti

Güne yükseliş ile başlayan altın fiyatları, 163,3 Türk Lirası seviyesinde gram altın fiyatı dengelenince rahatladı.

Gram altının fiyatları, güne yükseliş ile başladı. Yaşanan bu yükseliş sonrasında 163,3 Türk Lirası seviyesinde dengelenen fiyatlara ek olarak Kapalıçarşı’da çeyrek altın 268 Türk Lirası’ndan, Cumhuriyet altını ise bin 93 Türk Lirası’ndan satışa sunuldu. Dün dolar fiyatlarında yaşanan dalgalanma ile birlikte 161,7 Türk Lirası ile 163,7 Türk Lirası aralığında hareket eden gram altın fiyatı, günü yüzde 0,07’lik bir azalış yaşayarak 162,8 Türk Lirası seviyesinde başlamıştı.

Haftanın son işlem gününde yükseliş yaşayarak başlangıç yapan gram altın fiyatı saat 10.10 civarında bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 0,3’lük artış yaşamış olarak 163,3 Türk Lirası seviyesinde dengelendi. Bu dengelenme esnasında Kapalıçarşı’da çeyrek altın fiyatı 268 Türk Lirası olurken, Cumhuriyet altını da bin 93 Tük Lirası’ndan satışa sunuldu.

Asya piyasalarına hakim olan sakin seyir sebebiyle altının ons fiyatı, bir önceki kapanışın biraz altında bin 291 Dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Konu hakkında bilgi paylaşımında bulunan analistler altının gram fiyatı için bu hafta kırılan 164,2 Türk Lirası seviyesinin hemen sonrasında 161 Türk Lirası’nın üzerinde bir yerleşme yaşandığını, döviz kurlarında yaşanmaya devam eden dalgalanma etkisi ile kısa vade de gram altın fiyatları için 160 Türk Lirası seviyesinin destek konumu, 165 Türk Lirası seviyesinin ise direnç konumu olduğunu kaydetti.

Gün içerisinde takip edilecek veriler arasında Almanya’dan gelecek Ifo endeksleri, ABD’den gelecek imalat sanayisi satınalma yöneticileri endeksi takip edilecek.