Ekmek Uygulaması Hayata Geçti! 200 Gr Ekmek 1 TL!

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte ekmek satışlarında yeni dönem bugün başlamış oldu.

Ekmek çeşitlerinin 200 gram üzerinde olan versiyonları için 10’ar gram artış yapıldı. Ekmek israfının önüne geçilmesinin öngörüldüğü uygulamada, 2018 yılı genelinde önemli bir tasarrufun elde edilmesi hedefleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, 2018 yılında israfın en alt seviyelere inmesini beklediklerini, hayata geçirilen çalışmanın Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer katacağına inandığını aktardı. Yapılan düzenlemede vatandaşa satılan ekmeklere ek olarak, toplu tüketim alanları için sözleşme ve taahhüt karşılığında ekmek türevlerinin farklı ağırlıklarda üretilmesine de olanak sağlanacak.

2 Milyon Adet Ekmek Tasarrufu Hedeflendi!

Hayata geçirilen uygulama sayesinde günlük olarak üretimi gerçekleştirilen 90 milyon 900 bin adet ekmekteki israf oranının 6 milyondan 4 milyon 900 bin adete kadar düşürülmesinin hedeflendiğini ifade eden Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2018 yılında israf oranlarının azalması yönünde umutlarının yüksek olduğunu belirtti.

200 gram ekmek üretiminin Türkiye genelinde uygulanmayacağını ifade eden Balcı, sadece talep edilen şehirlerde 200 gram ekmek üretiminin gerçekleşeceğini, yine talebe göre satışların bu doğrultuda olacağını ifade etti.

Konu hakkında değerlendirmelerini ileten Çanakkale Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, 200 gram ekmeğin 1 Türk Lirası’ndan, 250 gram ekmeğin ise 1,25 Türk Lirası’ndan satılacağını, bunun ilk aşamada israfın önüne geçeceğini, bu uygulamanın küçük aileler için yerinde bir uygulama olduğunu ifade etti.