Vatandaşlara Müjde! Yapılandırmalar Bayramda Yapılabilecek!

Kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırması için Gelir İdaresi Başkanlığı, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını yapabilmeleri için Kurban Bayramı’nda da internetten başvuru alımlarına devam edecek. Yeniden yapılandırma başvuruları 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe kadar internet üzerinden yapılabilecek.

Vergi Daireleri Arife Günü Mesai Yapacak

Yenide yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ya da e devlet’e giriş yapmaları gerekecek. Başvurularını internet üzerinden yapmak istemeyenler ise vergi dairelerine gidecek. Vatandaşların 9 günlük Kurban Bayramı süresince başvurularını yapabilmelerine olanak sağlayan GİB, 27 Ağustos tarihinde (o gün dahil) işlemleri sonlandıracak. Bunların yanı sıra vergi daireleri ise arife günü de öğlen saat 13.00’a kadar mesaide olacak.

Kanun kapsamında, 31 Mart ve önceki dönemlere ait olan harç borçları, vergi borçları ve resim borçları yer almakta. Söz konusu düzenlemeye askerlik, karayolları taşıma, trafik idari, nüfus, köprüler ve otoyollardan ihlalli geçişler de dahil edilmekte. Aynı zamanda vadesi 18 Mayıs tarihinden önce olan ecrimisil, kaynak kullanım destekleme fonu, katkı kredisi alacakları, öğrenim kredisi, haksız yere yararlanılan destek ödemeleri ve benzeri gibi diğer tüm kamu alacakları da düzenleme kapsamında olacak. Yapılandırmadan faydalanan kişiler, borçlarının aslını ve Yİ-ÜFE oranları baza alınarak hesaplanan tutarı ödemeleri durumunda hem vergi cezalarını hem gecikme zammını hem de gecikme faizi ödemesini yapmayacaklar. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yarısının ödenmemesi halinde ise geriye kalan yarısı tahsil edilmeyecek. Aynı zamanda vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan kişiler 100 Türk Lirası ve altında olan borçları başvuru aranmadan silinecek.