Vergi Yapılandırması Yapanlar Dikkat! Bu Haber Sizi Yakından İlgilendiriyor!

Vergi borcu bulunan vatandaşlar için yapılandırma fırsatı yapan hükümet, vatandaşların sahip oldukları borcu yapılandırması için önemli avantajlar sundu. Bu avantajlardan faydalanarak sahip oldukları borcu yapılandıran vatandaşlar için ikinci taksit ödemesi için 15 günlük bir süreç kaldı.

Hak kaybına uğramamak adına vergi borçlarının zamanında ödenmesi gerektiğini hatırlatan yetkililer, vergi yapılandırması hakkını kaybetmek istemeyen vatandaşların son 15 günlük sürece girildiğini hatırlaması gerektiğin ive borçlarını hızlı bir şekilde ödemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Vergi ve prim borcunda hem hak kaybına uğramamak, hem de borcu eski haline geri döndürmemek için ilk iki taksitin hem zamanında, hem de eksiksiz ödenmesi gerekiyor. Bir takvim yılı içerisinde 2 ya da daha fazla taksit ödemeyen vatandaşların yapılandırma haklarını kaybedeceklerini aktaran yetkililer, ilk taksitin son ödeme tarihinin 5 Eylül olduğunu, ikinci taksit için son güne ise 15 günlük bir zaman kaldığını aktardılar.

2 Ekim 2017 günü mesai bitimine kadar gib.gov.tr online platformu üzerinden, vergi dairelerinden ya da anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılmasına olanak sağlandığını aktaran yetkililer, beşinci taksit için 30 Kasım tarihinin belirlendiğine, altıncı ve son taksidin ise 31 Ocak 2018 tarihinde yatırılması gerektiğini belirttiler.

Aynı zamanda sigorta primler için 2 aydan fazla geciktirme yapan ve primlerini eksik ödeyen vatandaşların da sigorta borcu yapılandırma hakları yanacak.