Taşeron Bankası 22.000’den Fazla Yerli Firmaya Hizmet Veriyor

Türk girişimci Emrah İnanç, kurduğu Taşeron Bankası sitesi ve oluşturduğu uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Gazi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olduğunu söyleyen İnanç, mezun olduktan sonra girişimci olarak iş hayatına devam ettiğini, Türk taşeron firmaları ile birlikte müteahhitleri bir araya getiren platform kurduğunu, sitenin Genel Müdürlük görevini üstlendiğini söyledi.

22.000’den Fazla Yerli Taşeron Firmasına Hizmet Veriliyor

Türk müteahhitlik sektörünün küresel pazarda Çin’den sonra ikinci sırada bulunduğunu söyleyen İnanç, sektörün Türk taşeron firmaları sayesinde buralara kadar geldiğini, dijitalleşmeden çok az nasibini alan inşaat sektörüne Taşeron Bankası ile online çözümler üretilmeye başlanıldığını, yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 3 bin 700 firmaya hizmet verdiklerini söyledi. Taşeron Bankası’nın devlet tarafından ihale edilen işleri alan müteahhitlere hizmet verdiğini söyleyen İnanç, 2013 senesinden bugüne kadar toplamda 1000’den fazla projeye taşeron temin ettiklerini, söz konusu projelerin 144 tanesinin yurt dışındaki projelerden oluştuğunu, toplamda 22 ülkeye Türk taşeron firmalarını gönderdiklerini, hizmetin 22 binden fazla taşeron firmaya verildiğini, bu kapsamda da Türk müteahhitlerin önlerinin açıldığını söyledi.

Türkiye’nin en başarılı 100 girişimci şirketi arasında yer aldıklarını söyleyen İnanç, Türk inşaatçılarını tüm dünyaya taşımak için sürekli çalışacaklarını, 60 bin Türk Liralık sermaye ile kurulan şirketin değerinin şuanda mevcut durumda 20 milyon dolar seviyesine kadar çıktığını, hem ulusal hem de uluslararası çok sayıda platformda yılın en iyi 2. Girişimi ödülünü aldıklarını, bunun gurur verici olduğunu, kendisini en çok mutlu eden kısmının ise Türkiye’ye katma değer katılması olduğunu söyledi.